Ανακοίνωση έβγαλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων σχετικά με το και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

H ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου σφυροκοπάται για ακόμα μια φορά, αιφνιδιαστικά και απρόκλητα από το .

Η κατάργηση του υπεύθυνου δασκάλου ολοημέρου, όπως φαίνεται, ήταν μόνο η αφετηρία της απαξίωσης του θεσμού.

Το νέο χτύπημα του υπουργείου αφορά την έκδοση άδειας λειτουργίας (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) μέσα στους χώρους των δημόσιων σχολείων, την ώρα που κανονικά και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο!

Το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να λειτουργούν ΚΔΑΠ με άκρατους όρους ανταγωνισμού προς το δημόσιο σχολείο και, μάλιστα, να προσλαμβάνουν -κατά δική τους βούληση και επιλογή- εργαζομένους, οι οποίοι, αν και υποτίθεται ότι θα έχουν διδακτικές αρμοδιότητες, καθώς θα βοηθούν στη μελέτη για την επόμενη μέρα, δεν υποχρεούνται ΚΑΝ να είναι εκπαιδευτικοί.

Μια επιπόλαιη, ανεύθυνη, αντιπαιδαγωγική και ενδεχομένως επικίνδυνη κίνηση εκ μέρους του ίδιου του υπουργείου.

Η κερκόπορτα στους Δήμους άνοιξε και είναι μόνο το πρώτο άνοιγμα.

Ως ΠΑΣΑΔ ζητάμε την άμεση κατάργηση της σχετικής ΚΥΑ και τον σεβασμό προς το δημόσιο σχολείο, τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου και το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ