Ανακοίνωση με τίτλο «Καταγγελία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ» εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λήμνου.

Η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που μόλις χθες το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μας κοινοποίησε ότι στις 11 το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου, δηλαδή σε δύο μέρες (!!!) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Γ.Σ. των Προέδρων της 22ης Οκτωβρίου, την οποία η ίδια ακριβώς πλειοψηφία είχε πραξικοπηματικά αναβάλει δύο μόλις μέρες πριν την πραγματοποίησή της, με την αστεία δικαιολογία ότι επί έναν ολόκληρο μήνα δεν είχε καταφέρει να βρει αίθουσα που θα τη φιλοξενήσει.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση αποτελεί ένα ακόμα βήμα εκφυλισμού των Σωματείων και απαξίωσης της Ομοσπονδίας. Καλούν τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ να προσέλθουν στη Γ.Σ. των Προέδρων χωρίς να έχουν προηγηθεί ούτε Γενικές Συνελεύσεις, ούτε καλά-καλά Διοικητικά Συμβούλια, στην οποία δε θα μπορεί να συζητηθεί τίποτα άλλο παρά μόνο το θέμα της προκήρυξης κλαδικής απεργίας. Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τη μήνη των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ για την απαράδεκτη απόφαση τους να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία, κόντρα στην εκφρασμένη θέληση της πλειοψηφίας των ΕΛΜΕ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο πραγματικός λόγος της εσπευσμένης αναβολής της τελευταίας Γ.Σ. των Προέδρων.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι των απομακρυσμένων από το κέντρο ΕΛΜΕ, όπως η δική μας, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου, αν και εφόσον βέβαια υπάρχει διαθέσιμη θέση, ενώ όσο πιο κοντά στην ημερομηνία της πτήσης είναι η κράτηση τόσο πιο τσουχτερή είναι η τιμή. Αλλά προφανώς αυτό δεν αφορά τους “συναδέλφους” της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπως δεν τους αφορά η απώλεια των χρημάτων για μετακίνηση και διαμονή του εκπροσώπου μας που υποστήκαμε εξαιτίας τους, όταν τελευταία στιγμή και εντελώς αναίτια αποφάσισαν την αναβολή της προηγούμενης Γ.Σ. των Προέδρων. Αυτό αποδεικνύει η άρνησή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να μας αποζημιώσει, παρά την έγγραφη αίτησή μας και την ενημέρωσή του ότι αδυνατούμε να καλύπτουμε τα έξοδα μετακινήσεων των εκπροσώπων μας στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ. Προς τι τότε συνάδελφοι η αύξηση της ετήσιας συνδρομής κατ’ άτομο από τα 10 ευρώ στα 15; Αυτά τα χρήματα δεν διατίθενται για τη στήριξη των ΕΛΜΕ που έχουν ανάγκη; Η αδυναμία μας να ανταποκριθούμε οικονομικά οδηγεί αναπόφευκτα στη μη συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΛΜΕ στις μελλοντικές Γ.Σ. των Προέδρων. Ουσιαστικά, μας στερείτε το δικαίωμα λόγου και ψήφου για τη διαμόρφωση των θέσεων και των δράσεων του κλάδου. Τόσο χαμηλά έχετε πέσει.

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα να βγάλουν συμπεράσματα από τις ενέργειες αυτές της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και μέσα από την ενεργοποίηση όλων μας να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στην Ομοσπονδία που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων μας για μια αξιοπρεπή ζωή.