Υπουργείο Παιδείας: Βάζει στο «στόχαστρο» τα ΤΕΙ που έγιναν πανεπιστήμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2019 - 12:40 | Author: Newsroom Ipaidia

Ενημέρωση για τυχόν δυσλειτουργίες ζητά ο υφυπουργός παιδείας από τις διοικήσεις 10 πανεπιστημίων που απορρόφησαν ΤΕΙ

Στο «στόχαστρο», του μπαίνουν τα τμήματα των ΤΕΙ ,τα οποία «μεταμορφώθηκαν» με συνοπτικές διαδικασίες σε πανεπιστήμια από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ηδη ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης έστειλε σχετικό έγγραφο στις διοικήσεις των 10 πανεπιστημίων τα οποία απορρόφησαν ΤΕΙ, με το οποίο ζητά να τον ενημερώσουν σχετικά για τυχόν εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες λόγω των συγχωνεύσεων ΤΕΙ με Πανεπιστήμια. Τα 10 πανεπιστήμια είναι το Γεωπονικό, το Διεθνές, το ΕΚΠΑ, το Ιόνιο, το ΠΑΔΑ, το Δυτικής Μακεδονίας, το Θεσσαλίας, το Ιωαννίνων, το Πατρών και το Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Έθνος.

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα ΑΕΙ: Αυτές είναι οι βασικές διατάξεις του υπουργείου Παιδείας

Ο κ. Διγαλάκης ζητά ενημέρωση για τη λειτουργική κατάσταση των μητρώων των φοιτητών και αποφοίτων μετά τις εντάξεις-συγχωνεύσεις και αντιστοιχίσεις παλαιών και νέων τμημάτων καθώς και για τη γενικότερη διοικητική υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων όπως π.χ. κατά την παροχή βεβαιώσεων σπουδών.

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων προτρέπει τα συγκεκριμένα να τον ενημερώσουν για τυχόν προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από τη διαδικασία ένταξης και βρίσκονται σε εξέλιξη και να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες αντιμετώπισής τους έχουν προβεί ή σκοπεύουν να προβούν.

Ζητά, επίσης, και τη συνδρομή των Πρυτανικών Αρχών στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τα κρίσιμα -και οικονομικής φύσεως- ζητήματα για τη σίτιση των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών προβλημάτων (και διοικητικής φύσεως) σε σχέση με τους αναδόχους – παρόχους σίτισης, για τη στέγαση και για τη μετακίνησή τους. Επίσης ζητά σχετική ενημέρωση ως προς τη διαχείριση και πιθανά κωλύματα-προβλήματα κατά τη διαδικασία υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των φοιτητών οι οποίοι προέρχονται από τα ενταγμένα  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso