Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων Καλαμαριάς αναφορικά με το:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Στον απόηχο του τραγικού θανάτου μαθητή του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών από έκρηξη στο λεβητοστάσιο, γεγονός που έχει προκαλέσει τον τρόμο, τη θλίψη και την οργή κάθε γονέα, και μάλιστα ενώ το ίδιο πρωί στην Καλαμαριά κινδύνεψαν παιδιά στο 25ο Νηπιαγωγείο από καπνούς και αναθυμιάσεις, λόγω της κακής λειτουργίας του λέβητα πετρελαίου, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για το αν η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι ζήτημα καλής ή κακής τύχης.

Ως γονείς ζητάμε το αυτονόητο! Το σχολικό περιβάλλον, στο οποίο τα παιδιά μας περνούν σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους, να είναι απόλυτα ασφαλές. Ζητάμε άμεσα να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από πραγματογνώμονες του Δήμου στα συστήματα θέρμανσης κάθε σχολικής μονάδας, όλων των βαθμίδων, στα συστήματα πυρασφάλειας, καθώς και έλεγχοι αντισεισμικής θωράκισης. Αιτούμαστε να μας κοινοποιηθούν άμεσα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας όλων των σχολικών κτιρίων, τα οποία τα έχουμε ζητήσει πριν ακόμη από το άνοιγμα των σχολείων.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε οι ζωές των παιδιών μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος. Το σύγχρονο και ασφαλές σχολείο είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μαθητή και κάθε μαθήτριας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ