Φωτάκης: Αναληθές ότι έλαβα επίδομα ενοικίου για τη διαμονή μου στην Αθήνα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/02/2018 - 15:41 | Author: Newsroom Ipaidia

«Απολύτως αναληθές» χαρακτηρίζει ο Κώστας Φωτάκης τα περί που έχει λάβει για τη διαμονή του στην Αθήνα, με την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Φωτάκη έχει ως εξής: 

«Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, φέρομαι να έχω λάβει επίδομα ενοικίου για τη διαμονή μου στην Αθήνα. Αυτό είναι απολύτως αναληθές.

Ουδέποτε έχω λάβει από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο ή τη διαμονή μου στην Αθήνα. Ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχα κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5000€ ετησίως. Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία.

Θα ήθελα να επισημάνω  ότι η τακτική σπίλωσης από  συγκεκριμένους και γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν δημοσιευθεί, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια για αποπροσανατολισμό και απαξίωση του έργου που επιτελείται».

 

Loading...
  • ideascentral

    europalso