Δίνουν εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη σεκιούριτι ώστε να ελέγχουν αν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εισέπραξαν το 10ευρώ από τους ανεμβολίαστους , αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ.

Η ανακοίνωση

Απίστευτες εικόνες και ουρές εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκαν σήμερα σε μεγάλα της χώρας μετά την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για face control στις πύλες εισόδου. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες φοιτητές να ταλαιπωρούνται, να καθυστερούν σε θεωρίες, να παίρνουν απουσίες σε εργαστήρια και ορισμένοι να αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία!

Η υποκρισία βγάζει μάτι!

Αντί να φέρουν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κάθε ίδρυμα ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test και κανένας να μην αποκλείεται από την διδασκαλία…

Αντί να πάρουν μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ-υγειονομικές βόμβες, σε αμφιθέατρα και εργαστήρια όπου οι φοιτητές κρέμονται από τα παράθυρα…

Αντί να προσλάβουν καθηγητές για τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων και προσωπικό καθαριότητας για την απολύμανση των χώρων…

Αντί να οργανώσουν την επιστημονική ενημέρωση για τον εμβολιασμό με προληπτικό έλεγχο και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων…

Δίνουν εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη σεκιούριτι ώστε να ελέγχουν αν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εισέπραξαν το 10ευρώ από τους ανεμβολίαστους φοιτητές! Η αναγκαία τήρηση των υγειονομικών μέτρων δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ελέγχους πιστοποιητικών στις πύλες αφού άλλωστε και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, σε μικρότερο βαθμό από τους ανεμβολίαστους. Ο οποιοσδήποτε έλεγχος οφείλει να γίνεται από ειδικό προσωπικό εντός των ιδρυμάτων και με ταυτόχρονη δυνατότητα δωρεάν ελέγχου rapid test.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν γίνεται με περισσότερη καταστολή αλλά με περισσότερους υγειονομικούς, ενημέρωση και μέτρα προστασίας!

Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι φοιτητές θα δεχτούμε το face control από την πίσω πόρτα μετά την αναβολή εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι βαθιά γελασμένη. Αντί να ρίχνει «λάδι στη φωτιά», ας αναλάβει τις ευθύνες της για πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή!

Τα πανεπιστήμια χρειάζονται χρηματοδότηση, υποδομές, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας! Η πανδημία αντιμετωπίζεται με στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επιτάχυνση του εμβολιασμού και μέτρα προστασίας σε σχολές, σχολεία, ΜΜΜ! Όλα αυτά που η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να πράξει!

Με τους συλλογικούς μας αγώνες καταφέραμε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια!

Με τους συλλογικούς μας αγώνες θα τα κρατήσουμε ανοιχτά και ασφαλή!