: Ποιές αλλαγές έρχονται στα πανεπιστήμια, τι είναι τα , και τι ισχύει με τις . Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης στο OPEN για τις αλλαγές που ερχονται στις πανελλήνιες, τα διπλά πτυχία και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

«Είμαστε σε μια νέα κανονικότητα στα πανεπιστήμια. Τα εργαστηριακά μαθήματα με λίγους μαθητές γίνονται με φυσική παρουσία. Υπάρχει όριο 50 φοιτητών για διαλέξεις θεωρίας και άνω των 50 διαδικτυακά. Τα εργαστήρια και οι κλινικές ασκήσεις γίνονται σε μικρότερες ομάδες μέχρι 30 άτομα» ανέφερε.

– Βάσεις εισαγωγής

Για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας καθώς ότι φέτος το 40% των υποψηφίων μπήκε με βαθμολογία κάτω από τη και σε σχολή που δεν τους ενδιέφερε.

«Εξετάζονται διάφορα κριτήρια που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα», σχολίασε. «Έχουμε εισηγηθεί χάρτη διαμόρφωσης της εκπαίδευσης. Για να είναι σύγχρονα τα τμήματά μας» ανέφερε ο κ. Διγαλάκης.

Σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, διευκρίνησε ότι η βασική αλλαγή φέτος είναι η ενώ ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.