Επιστολή σπουδάστριας: Το χάος που επικρατεί στα δημόσια ΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/12/2020 - 13:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Δείτε αναλυτικά επιστολή σπουδάστριας από το Γλυφάδας: Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια και ξεκίνησα τη σχολή μου σε συνθήκες πρωτόγνωρες, σε συνθήκες πανδημίας.  Ξεκινήσαμε τη σχολή τον Οκτώβριο, 7 μήνες μετά ενώ όλοι μας τηρήσαμε όλα τα μέτρα για την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας, η κυβέρνηση κερδίζοντας πολύ χρόνο δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, την ίδια ώρα ξέρουμε και την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας πόσο ασφυχτική είναι.

Από την πρώτη μέρα αντικρίσαμε τμήματα που κυμαινόντουσαν στους 20-25 μαθητές ανά τάξη, ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας, σε προσωπικό καθαριότητας και καθηγητές, σε σύγχρονα εργαστήρια και αναλώσιμα.

Με την κατάσταση που επικρατούσε ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν και σε εμάς κρούσματα κορονοιού όπου ποτέ κανείς δεν μας ενημέρωσε για αυτό.

Την ίδια ώρα υπάρχουν τεράστια κενά σε καθηγητές οι οποίοι «τρέχουν» όλη μέρα από το ένα ΙΕΚ στο άλλο να προλάβουν αντί να πάρει μέτρα για μόνιμο προσωπικό στα .

Με το κλείσιμο των σχολών τα μαθήματα πλέον γίνονται μέσω της πλατφόρμας η οποία δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ. Ακόμη θεωρούνταν δεδομένο ότι όλοι οι σπουδαστές διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (υπολογιστή , σύνδεση στο internet κλπ).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να βάζουν απουσίες σε όποιον σπουδαστή δεν μπορεί να συνδεθεί χωρίς να ευθύνεται καθώς η πλατφόρμα που του δόθηκε ως εργαλείο δεν λειτουργεί.

Η κυβέρνηση λοιπόν έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το χάος! Είναι δικαίωμα μας η δημόσια εκπαίδευση και θα την διεκδικήσουμε, ώστε όλοι οι σπουδαστές να είναι ίσοι απέναντι στην εκπαιδευτική διδασκαλία!

ΑΠ • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: