Εντός των ημερών η ανακοίνωση για το σύστημα εισαγωγής του 2016

Διεύρυνση των επιλογών με 5ο προαιρετικό μάθημα

Τέλη της εβδομάδας αρχές της επόμενης θα γνωρίζουν οι μαθητές της Β Λυκείου, όπως ενημέρωσε το news.gr στενός συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, το σύστημα εισαγωγής όπως διαμορφώνεται μετά την επεξεργασία της επιτροπής που έχει συσταθεί στα πλαίσια της διεύρυνσης των επιλογών των υποψηφίων που αποτελούσε άλλωστε και προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε χθεσινή συνεδρίασή της η επιτροπή φαίνεται να κατέληξε στο σύστημα το οποίο θα προτείνει στον Υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες προκρίθηκε το σενάριο του 5ουπροαιρετικού μαθήματος με το οποίο οι μαθητές θα ξεκλειδώνουν σχολές πέραν του πεδίου τους. Έτσι ανάλογα με το 5ο μάθημα οι υποψήφιοι του 2016 θα μπορούσαν να επιλέγουν σχολές και από άλλα επιστημονικά πεδία. Ενδεχομένως να καταργηθεί το επιστημονικό πεδίο των παιδαγωγικών τμημάτων καθώς η εισαγωγή θα πραγματοποιείται από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Η πρόταση θα παρουσιαστεί στον Υπουργό Παιδείας μόλις επιστρέψει από το Παρίσι και εφόσον εγκριθεί θα ανακοινωθούν οι αλλαγές ενδεχομένως και στα τέλη της εβδομάδας.

Όσον αφορά την κατανομή των σχολών ανά επιστημονικό πεδίο και τις στρατιωτικές σχολές αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μετά τις κατευθύνσεις που θα δώσει η αρμόδια επιτροπή.

Στο πολυνομοσχέδιο πέρα από το εξεταστικό θα περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων το πάγωμα της αξιολόγησης, ο τρόπος προαγωγής των μαθητών, η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, οι ρυθμίσεις για τα Πειραματικά.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr