Τα περιστατικά βίας στα σχολεία παίρνουν  ανησυχητικές διαστάσεις.

Ειδικότερα,  που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Ένας 15χρονος μαθητής δέχτηκε επίθεση από συμμαθητή του, ανταπέδωσε το χτύπημα και στη συνέχεια περισσότερα από πέντε άτομα όρμησαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν.

Ο μαθητής διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, με την ιατροδικαστική εξέταση να δείχνει πως ο 15χρονος έσπασε τα κόκκαλα στο πηγούνι του, υπέστη εσωτερική αιμορραγία, ενώ εντοπίστηκαν εκδορές και εκχυμώσεις σε πρόσωπο και πλάτη. Την Παρασκευή, τρεις μέρες μετά την επίθεση, οι περισσότεροι μαθητές απουσίασαν από το σχολείο καθώς φοβούνται πως θα σημειωθούν νέα επεισόδια.

Τέσσερις μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν στο επεισόδιο, ήρθαν αντιμέτωποι με οριστική αποβολή, ενώ πολλοί ήταν οι γονείς που αποφάσισαν να αλλάξουν σχολείο τα παιδιά τους υπό το φόβο νέων επεισοδίων. Σύμφωνα με το MEGA, οι γονείς του 15χρονου μαθητή θα προχωρήσουν σε μήνυση.

«Η Αστυνομία μένει αμέτοχη στην πρόληψη γιατί δεν ενημερώνεται»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Χρήστος Συμεωνίδης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης υπάρχουν συμμορίες ανηλίκων που παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές.

«Δυστυχώς, στο θέμα της πρόληψης πολλές φορές η αστυνομία μένει αμέτοχη, γιατί δεν ενημερώνεται. Υπάρχει η δυνατότητα από εμάς να βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι, της πρόληψης, εάν ενημερωθούμε έγκαιρα», είπε ο κ. Συμεωνίδης.

«Στα σχολεία έχουμε μεγάλο θέμα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν σε πολλά σχολεία προβλήματα. Δυστυχώς για εμάς η ενημέρωση ήταν τελευταίας στιγμής, εκεί που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και οι παραβατικές συμπεριφορές γίνονταν όλο και πιο έντονες».

Όπως σημείωσε ο κ. Συμεωνίδης, οι αστυνομικοί δεν έχουν λάβει αναφορές για παραβατικές συμπεριφορές στο συγκεκριμένο σχολείο.

Διαβάστε επίσης

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ