«Ένταξη εκπαιδευτικών ΙΕΚ στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας»

«Ένταξη εκπαιδευτικών ΙΕΚ στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας»

«Υπάρχουν εισηγητικά σχόλια από εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε ΙΕΚ, δημόσια και ιδιωτικά, και επαγγελματικές σχολές κλπ, αιτούμενοι να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας συγκεκριμένες προτάσεις του εν λόγω νομοσχεδίου» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η  ανακοίνωση:

Επειδή παρόμοιο σενάριο το ξαναζήσαμε προ πολλών ετών μέσω της ένταξης εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ στους πίνακες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκαλώντας απίστευτη αναστάτωση και αδικίες, που σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά δεν έχουν αποκατασταθεί, η ΠΕΑΔ δηλώνει ότι θεωρεί απαράδεκτη την τυχόν ένταξή τους στους πίνακες των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικά με αναδρομική ισχύ, από την στιγμή μάλιστα που εν γνώσει τους αιτούνταν και εργάζονταν με συγκεκριμένο καθεστώς πλήρως διακριτό από αυτό του Υπουργείου Παιδείας.

Αν μην τι άλλο και μόνο το αίτημα τους καταδεικνύει το δόλιον της σκέψης τους και της επιχειρηματολογίας τους. Ειδάλλως, η πολιτική ηγεσία κινδυνεύει να κατηγορηθεί για ευνοϊκή και διακριτική μεταχείριση κάποιων και να την ακολουθεί μονίμως η υποψία αδιαφανών συναλλαγών. Και τέτοια δείγματα προς τιμήν της, μέχρι σήμερα, η νυν πολιτική ηγεσία δεν έχει δώσει.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του παραβόλου (για την προκήρυξη 2ΓΕ/2019), η ΠΕΑΔ δηλώνει την αμέριστη ηθική της συμπαράσταση στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του και υποστηρίζει την όποια δυνατή λύση που θα διασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας και το θεσμικό κύρος των Ανεξάρτητων Αρχών που αποτελεί σταθερή αξία για όλους

Η θεσμική μνήμη της Π.Ε.Α.Δ. δεν ξεχνά καταρχήν το ανοσιούργημα του 2008-2009 όταν «εν μια νυκτί» και αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας περί του αντιθέτου, χιλιάδες εκπαιδευτικοί γενικών ειδικοτήτων που εργάζονταν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ πέρασαν στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας, προκαλώντας τεράστιες μεταβολές στη σειρά κατάταξης σε εκατοντάδες αναπληρωτές, φαλκιδεύοντας έτσι τους τελευταίους μαζικούς μόνιμους διορισμούς (Σεπτέμβριος 2009) πριν την «φραγή» που επέβαλαν τα Μνημόνια!

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !