Σε ανακοίνωσή του ο Συλ. Γ. Σεφέρης τονίζει μεταξύ άλλων πως «Η κοροϊδία του υπουργείου ότι όλα «βαίνουν καλώς» πρέπει να σταματήσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φτάσαμε στο τέλος Οκτωβρίου και τα χιλιάδες ακάλυπτα κενά στα σχολεία εξακολουθούν να παραμένουν, σε ολοήμερα, σε ειδικότητες , στην παράλληλη στήριξη με εκπαιδευτικούς να μοιράζονται σε 2 , σε 3 ακόμη και σε 5 μαθητές στην περιοχή μας! Το υπουργείο απαιτεί και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Β΄Αθήνας δίνει εντολή για σύμπτυξη και κατάργηση τμημάτων σε 2 σχολεία της Νέας Ιωνίας.

Η κοροϊδία του υπουργείου ότι όλα «βαίνουν καλώς» πρέπει να σταματήσει. Η Γ΄φάση που έγινε την Παρασκευή δείχνει πόσο αγωνιά το Υπουργείο για τις ανάγκες των σχολείων. Μόλις 2500 , ενώ τα κενά παραμένουν πάνω από 6000. Στη Β΄Αθήνας προσέλαβε 39 εκπαιδευτικούς, ενώ από αυτούς μόνο 2(!!) προσλήψεις για παράλληλη στήριξη.

Είναι ανεπίτρεπτο! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιο παιδί θα κάνει μάθημα και ποιο δεν θα κάνει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από τους μαθητές μας τις αναγκαίες ώρες διδασκαλίας.

Απαιτούμε:

• Να μην κλείσει, να μην ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών

• Να καλυφθούν όλα τα κενά με άμεση Δ΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών

• Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις-15 μαθητές ανά τμήμα