: Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά την αξία του συλλογικού αγώνα, που γεννά ανεξάντλητη αντοχή και δύναμη στον άνθρωπο για να παλέψει ενάντια στον εκμεταλλευτή του και χθες και σήμερα και αύριο, αναφέρει ο Σύλλογος Σεφέρης.

Η ανακοίνωση

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μια ξεχωριστή στιγμή από την πλούσια ιστορία του λαϊκού κινήματος η οποία  αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας.

Ο γιορτασμός του έχει περιεχόμενο αγωνιστικό και όχι μνημόσυνου. Τιμάμε μέσα από αυτό τους δεκάδες χιλιάδες που κρατήθηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, διώχτηκαν στην σκοτεινή εφταετία. Τιμάμε τον αγώνα τους και περιφρουρούμε τη μνήμη τους.

Το κεντρικό  σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  είναι πάντα επίκαιρο! Μπορεί σήμερα να μην έχουμε δικτατορία, αλλά η ανεργία, η φτώχεια, τα φτηνά μεροκάματα, η απλήρωτη εργασία, η επαγγελματική ανασφάλεια των νέων ανθρώπων, η περίφημη «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της υγείας, ο νόμος Χατζηδάκη με την καταπάτηση των εργατικών  δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ισχύουν στο ακέραιο!

Τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ! Έξω το ΝΑΤΟ» που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου, συνεχίζουν να εμπνέουν τους εργατικούς αγώνες  καθώς, από τότε μέχρι σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να δέσουν ακόμα πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο αιματοκύλισμα των λαών!

Οι εκπαιδευτικοί κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας, του τσακίσματος της γενικής μόρφωσης, κόντρα στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων και την υποβάθμιση της γνώσης, κόντρα στην αντίληψη των ¨ατομικών λύσεων¨, συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε και να εμπνέουμε τους μαθητές μας από τα διδάγματα των λαϊκών αγώνων.

Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά την αξία του συλλογικού αγώνα, που γεννά ανεξάντλητη αντοχή και δύναμη στον άνθρωπο για να παλέψει ενάντια στον εκμεταλλευτή του και χθες και σήμερα και αύριο!

Με οδηγό τα διδάγματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουμε μαζικά, αποφασιστικά την πάλη μας και μέσα και έξω από την τάξη!