Δεχτείτε τις ειλικρινείς ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε  προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης, αναφέρει η Πανελλήνια ένωση εκπαιδευτικών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ανακοίνωση της.

Έχοντας υπόψη

αφενός την εκφρασμένη, σε προηγούμενες συναντήσεις μας με την ηγεσία του και Θρησκευμάτων, αναγνώριση και πολιτική βούληση για διάλογο και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου της Ένωσης μας και αφετέρου την κατάθεση προς διαβούλευση, το επόμενο διάστημα, του Σχεδίου Νόμου για τις διαδικασίες επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης,

θα επιθυμούσαμε άμεσα την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας με ολιγομελή ομάδα του προεδρείου της Ένωσής μας, που στόχο θα έχει τη γνωριμία, την έγκυρη ενημέρωση και  την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σχετικά με το θεσμό της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ενός θεσμού που αποτέλεσε διαχρονικά οδηγό και στήριγμα για την εφαρμογή μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στη σχολική πραγματικότητα.

Ειδικότερα τα προτεινόμενα θέματα  συζήτησης θα αφορούν:

1.   το νέο πλαίσιο εφαρμογής και υποστήριξης του 30χρονου και πλέον αυτού επιτυχημένου θεσμού.

2.   την προσφορά, τον ρόλο και την προοπτική των υποστηρικτικών δομών και των αντίστοιχων στελεχών τους στην εκπαιδευτική, οργανωτικο-διοικητική και κοινωνική πραγματικότητα.

Κυρία Υφυπουργέ,

Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. διαθέτοντας την επιστημονική συγκρότηση και εμπειρία στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού έργου και επιθυμώντας να συμβάλλει στην αναβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για την Αειφορία, είναι στη διάθεσή σας για ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη συναίνεση για τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Προσβλέποντας στη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, αναμένουμε τον ορισμό της αιτούμενης συνάντησης.