Η διαχείριση των προβλημάτων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας είναι κατώτερη των περιστάσεων και η συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους που απευθύνουν τα ερωτήματά τους εριστική και επικριτική, αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ανακοίνωση

Κατόπιν της ενημέρωσης που είχαμε από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, η διαδικασία για την καταβολή της μισθοδοσίας των πρόκειται να ολοκληρωθεί το αργότερο τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Επειδή οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας εδώ και χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο διδάσκοντας ως αναπληρωτές σε σχολεία όλης της χώρας αλλά και σήμερα, ως μετακινούμενοι από τη θέση αρχικής τους τοποθέτησης για υπηρεσιακούς λόγους, ταλαιπωρούνται καθημερινά, θεωρούμε ότι μοιάζει τιμωρητική η συμπεριφορά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας απέναντί τους.

Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα πολλές σχολικές μονάδες να υπολειτουργούν, Τμήματα Ένταξης και ΖΕΠ να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα και σήμερα τη λειτουργία τους, παρά την απόφαση του Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας να τοποθετήσει προσωρινά για υπηρεσιακούς λόγους σε σχολικές μονάδες του νομού για την κάλυψη λειτουργικών κενών νεοδιόριστους, αλλά και αποσπασμένους στη ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας εκπαιδευτικούς. Και επειδή, ειδικά την τοποθέτηση των αποσπασμένων στη ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας εκπαιδευτικών τη χρεωθήκαμε ως Σύλλογος, προκειμένου ο Διευθυντής Π.Ε. Ηλείας να δικαιολογήσει την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Γραφείου της ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών (π.χ. καταβολή μισθοδοσίας), καλούμε τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας να αποκαταστήσει την αλήθεια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με καταγγελία του Συλλόγου μας και αυτό διευκρινίστηκε και κατά τη συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί του, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η διαχείριση των προβλημάτων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας είναι κατώτερη των περιστάσεων και η συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους που απευθύνουν τα ερωτήματά τους εριστική και επικριτική.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας είναι η έγκυρη και επίσημη ενημέρωση όλων των συναδέλφων για ζητήματα που τους αφορούν. Απαιτούμε τον σεβασμό και την ευγένεια απέναντι στις προσωπικότητες και την αξιοπρέπειά μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα, καθώς θεωρούσαμε ότι αυτό είχε ήδη επιλυθεί μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε ως Δ.Σ. με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατά την οποία αναφερθήκαμε και στο συγκεκριμένο θέμα.

Ζητάμε

–          Να καταβληθεί ΑΜΕΣΑ η μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, η οποία εκκρεμεί από την ημέρα του μόνιμου διορισμού τους (Αύγουστος 2021)

–          Να δοθεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους συναδέλφους η δυνατότητα βελτίωσης θέσης, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, ακυρώνοντας οποιαδήποτε βελτίωση έχει γίνει στο μεσοδιάστημα

–          Να υπάρξει μέριμνα για ΑΜΕΣΗ κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία όλων των Ολοήμερων, Τμημάτων Ένταξης, ΖΕΠ

–          Να αντιμετωπίζονται με σεβασμό όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι απευθύνουν ερωτήματα στη ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας

Ο ρόλος της διοίκησης δεν είναι η διεκπεραίωση των εντολών του ΥΠΑΙΘ, αλλά κυρίως η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν.

Σας καλούμε να συμπορευτούμε προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη εκπαιδευτική διαδικασία.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ