Τι καταγγέλει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – Καταγγελία στο  Υπουργείο Παιδείας και τον Προϊστάμενο ΔΔΕ Ρεθύμνου για την « απαράδεκτη μεθόδευση να επιβάλουν και να που τελούν υπό κατάληψη» .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι γνωστό πως για τα κατειλημμένα σχολεία προβλέπονται τρόποι αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών. Η “τηλεκπαίδευση” στις καταλήψεις δεν προσφέρει τίποτα σε παιδαγωγικό επίπεδο ενώ τιμωρεί με “απουσίες” τους μαθητές που είτε συμμετέχουν στην κατάληψη, είτε αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα.

Πέρα από αυτές τις γενικές αλήθειες, προκαλεί αποστροφή το γεγονός ότι Υπουργείο και ΔΔΕ Ρεθύμνου ζητάνε να γίνουν “τηλεμαθήματα” όταν οι μαθητές αγωνίζονται γιατί νέα παιδιά όπως εκείνοι έχασαν τη ζωή τους από την αναλγησία του κράτους και τη λεηλασία των κοινωνικών αγαθών.

Αντί η ΔΔΕ Ρεθύμνου να στέλνει εντολές στα σχολεία και να ζητάει να δηλώσουν οι καθηγητές αν έκαναν σήμερα απεργία ή τηλεκπαίδευση ή αν αντιμετώπισαν “τεχνικά προβλήματα”, καλό θα ήταν να έστελνε μια διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας για τα 23 κενά Ειδικής Αγωγής που έχουμε ακόμα στον νομό.

Δεν περιμέναμε όμως κάτι καλύτερο ούτε από το υπουργείο, ούτε από τη Διεύθυνση, που δεν είχαν να πουν μισή κουβέντα για την απώλεια τόσων ανθρώπων στα Τέμπη. Παρεμπιπτόντως, πού πήγε η νομιμότητα στην περίπτωση των διορισθέντων του 2020, που συμπλήρωσαν τη διετία του δόκιμου;

Καθιστούμε λοιπόν άλλη μία φορά σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν από το σπίτι τους καμία υπηρεσία “τηλεκπαίδευσης” και ο μόνος χώρος που θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι το σχολείο.

Επομένως δεν κάνουμε “μάθημα” στις καταλήψεις και αξιοποιούμε την απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση που έχει κηρύξει από το 2021 η ΟΛΜΕ και είναι σε ισχύ.

Ως ΕΛΜΕ θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινηματικές και νομικές ενέργειες για να σταματήσουμε τις αυθαιρεσίες της πολιτικής ηγεσίας και των προθύμων εντολοδόχων τους.