Η κατάργηση και της ενισχυτικής διδασκαλίας και της γραμματειακής υποστήριξης, μετά και τις τελευταίες συμπτύξεις τμημάτων, δρομολογούν ακόμη περισσότερες συμπτύξεις, ακόμη περισσότερες μετακινήσεις , αναφέρει ο σύλλογος Σεφέρης.

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει τη νέα αντιεκπαιδευτική μεθόδευση της  Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας η οποία, στην προσπάθεια της να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τα οποία δεν καλύφτηκαν από τη Γ΄ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, επιχειρεί να καταργήσει τις ώρες της γραμματειακής υποστήριξης αλλά και της ενισχυτικής διδασκαλίας, απαιτώντας από τους Διευθυντές/ντριες, με  νέο ανυπόγραφο ηλεκτρονικό μήνυμα (την Παρασκευή 29/10/21), μέχρι την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι να δηλώσουν  το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών των σχολικών τους μονάδων, χωρίς να επιτρέπεται στη δήλωση αυτή να περιλαμβάνονται ώρες για γραμματειακή υποστήριξη αλλά και για ενισχυτική  διδασκαλία για την κάλυψη του διδακτικού ωραρίου!!!

Και μάλιστα με θράσος απειλεί ότι «…..Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών από το Υπουργείο.»

Η συγκεκριμένη ενέργεια  παραβιάζει κάθε παιδαγωγική και διδακτική αρχή θυσιάζοντας τις μαθησιακές ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, στον βωμό του εξορθολογισμού του κόστους και του διδακτικού προσωπικού, τη στιγμή που εξαιτίας της πανδημίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υπάρχουν μαθητές που επέστρεψαν  από την περσινή τηλεκπαίδευση με  αυξημένες δυσκολίες και μαθησιακά κενά. Επιπλέον μαθητές αλλοδαποί , οι οποίοι υποστηρίζονται με την Ενισχυτική διδασκαλία, καθώς δε λειτουργούν ακόμα τμήματα ΖΕΠ, μένουν αβοήθητοι χωρίς παιδαγωγική στήριξη.

Με τη σχετική οδηγία-μήνυμα  η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας θεωρώντας  ότι η παράλληλη στήριξη είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να δικαιολογήσει την κάλυψη ωρών, κάνει ακόμη μία παραπάνω παιδαγωγική λαθροχειρία, αφού παιδαγωγικά δεν ενδείκνυται να εναλλάσσονται εκπαιδευτικοί στην παράλληλη στήριξη ενός μαθητή με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες  περισσότεροι του ενός.

Η κατάργηση της γραμματειακής υποστήριξης σημαίνει την αύξηση του ήδη υπερβολικού όγκου γραφειοκρατικής δουλειάς που βαρύνει τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων.

Τέλος η κατάργηση και της ενισχυτικής διδασκαλίας και της γραμματειακής υποστήριξης, μετά και τις τελευταίες συμπτύξεις τμημάτων, δρομολογούν ακόμη περισσότερες συμπτύξεις, ακόμη περισσότερες μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους Διευθυντές και Διευθύντριες να μην προχωρήσουν στην αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της σχολικής τους μονάδας, το οποίο έχει αποφασιστεί με συλλογικό τρόπο και με παιδαγωγικούς στόχους.

Απαιτούμε:

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Την άμεση ανάκληση της σχετικής οδηγίας. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ