Εκπαιδευτικοί για τηλεκπαίδευση: «Νέο lockdown, αυτή την φορά στο Webex»

Εκπαιδευτικοί για τηλεκπαίδευση: «Νέο lockdown, αυτή την φορά στο Webex»

Εκπαιδευτικοί ΕΛΜΕ Πειραιά για τηλεκπαίδευση: «Νέο lockdown, αυτή την φορά στο Webex. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η πλήρης ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής τεχνολογικής υποδομής, για τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Αν δεν ήταν για γέλια, θα ήταν για κλάματα…

Τις πρώτες ώρες του lockdown για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούσαν να συνδεθούν, το CISCO WEBEX (ευγενική χορηγία της αμερικάνικης πολυεθνικής βεβαίως-βεβαίως), κατέρρευσε. Από κοντά και το ΠΣΔ, που οι χρόνοι απόκρισης ήταν τόσο δραματικά αργοί, που ούτε email δεν μπορούσε κάποιος να δει.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η πλήρης ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής τεχνολογικής υποδομής, για τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Όπως και το Μάρτιο, έτσι και τώρα, τα πάντα “κόλλησαν”…

Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν πήρε όλους αυτούς τους μήνες κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά, για να βελτιωθούν οι υποδομές του Δικτύου. Δεν προχώρησε καν στην προμήθεια εξοπλισμού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως υποσχόταν… Τα περίφημα tablet ακόμα έρχονται… Έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να λούζει με χημικά τους μαθητές που αγωνίζονταν όλους αυτούς τους μήνες, να τους απειλεί με απουσίες και να οργανώνει ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία… Στην πράξη αποδεικνύεται ο δίκαιος χαρακτήρας του αγώνα των μαθητών.

Τις συνέπειες πληρώνουν τα παιδιά από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως οικογένειες που δεν έχουν καθόλου ή έχουν μετά βίας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι…Κατά τα άλλα, οι απουσίες και η ύλη τούς μάραναν…

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, πού πήγαν τόσα εκατομμύρια για την περιβόητη ψηφιακή-τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών, που ακούμε εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις;

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι την έλλειψη κρατικής υποδομής δεν μπορούν να αντικαταστήσουν οι πολυδιαφημιζόμενες χορηγίες πολυεθνικών, που αξιοποιούν την πολιτική των κυβερνήσεων για να “σπρώξουν την πραμάτεια” τους. Η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών αποτελεί ευθύνη του Κράτους. Ο Λαός μας έχει χρυσοπληρώσει δις όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τη ληστρική φορολογία, αλλά δεν απολαμβάνει τίποτα. Η Υγεία καταρρέει, οι πλατφόρμες κολλάνε κλπ.

Απαιτούμε:

Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους, προμήθεια ενός tablet για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή
Αναβάθμιση των υποδομών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Υπενθυμίζουμε ότι η Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση υλοποιείται μέσα στο ωράριο εργασίας, με τον τρόπο που κρίνει πρόσφορο ο κάθε εκπαιδευτικός για να στηρίξει τα παιδιά (βλέπε και ανακοίνωση ΕΛΜΕ 138/1-11-2020). Καμία διοικητική αυθαιρεσία και πίεση δεν θα γίνει ανεκτή!

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !