Το και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις με αποφάσεις τους όρισαν τους «αιρετούς» που προέκυψαν από τις εκλογές παρωδία της 7 Νοεμβρίου και καλούν τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση για να τους τοποθετήσουν στα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ο αυταρχικός κατήφορος της Υπουργού δεν έχει τέλος, αναφέρει Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της.

Μετά την οδυνηρή ήττα που υπέστη στις 7 Νοέμβρη, μετά τη σχεδόν καθολική αποχή του κλάδου μας από τις ηλεκτρονικές “εκλογές”- παρωδία ψήφισε στο νόμο διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης άλλη μία κατάπτυστη τροπολογία για το διορισμό δοτών αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Παρά το ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών εντελώς πραξικοπηματικά, προχώρησαν στον ορισμό «αιρετών» των Υ. Σ. νοθεύοντας τις επιλογές του κλάδου και ανακηρύσσοντας «εκπροσώπους» που βγήκαν από διαδικασίες- φάρσα από τις οποίες συντεταγμένα απείχαν οι εκπαιδευτικοί και όλες οι παρατάξεις, ενώ είχαν αποσυρθεί όλα τα ψηφοδέλτια. Το υπουργείο καταργεί κάθε δυνατότητα των αποφάσεων της διοίκησης και μας γυρνά στην εποχή της απόλυτης αυθαιρεσίας, της συνδιαλλαγής, των προσωπικών διευκολύνσεων και των ημετέρων!

Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση που παίζει με τη ζωή μας, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, μας αντιμετωπίζει ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ στην πανδημία και δεν της  επέτρεψαν «να βάλει χέρι» στα σωματεία και τη λειτουργία τους. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη και κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.  Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Τα παραπάνω αποτελέσματα της «εκλογικής» διαδικασίας-παρωδία ανέδειξαν  περίτρανα την ανάγκη μας για  διατήρηση  κι ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, των Γενικών Συνελεύσεων, των Επιτροπών Αγώνα και της δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων. Ακόμη η συγκρότηση νόθων Υπηρεσιακών Συμβουλίων αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των παρεμβάσεων των σωματείων μας στα καθημερινά προβλήματα και όλα τα ζητήματα που συζητούνται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (κενά, τοποθετήσεις, διαθέσεις, κ.ά.) και απασχολούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα ακυρώσει όλες τις απόπειρες του Υπουργείου! Άλλωστε το 90% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

·       ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ τις ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και τους «εκλεγμένους» από τις εκλογές-φάρσα να παραιτηθούν και να μην αποδεχτούν καμία  θέση.

·       Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Κανείς να μη κάνει αίτηση συμμετοχής.  Όποιος το κάνει, διαλέγει πλευρά και θα σταθεί εχθρικά και απέναντι στον κλάδο.

·       Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να τηρήσει τις αποφάσεις της για την παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων. Να πάρει θέση για τον ορισμό δοτών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων.

·       Απαιτούμε να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών δια ζώσης ασφαλή.

·       Κανείς αξιοπρεπής εκπαιδευτικός να μην μετατραπεί  σε ενεργούμενο της διοίκησης και του υπουργείου! Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα συμβούλια δεν θα αναγνωριστούν από την ΕΛΜΕ και όποιοι τα στελεχώσουν είτε ως δοτοί αιρετοί, είτε ως διορισμένοι αντικαταστάτες τους, είτε ως διορισμένα μέλη πρέπει να γνωρίζουν ότι θα διαγραφούν από τα σωματεία μας με αποφάσεις τους.