array(31) {
 ["_edit_lock"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(12) "1663073323:7"
 }
 ["_edit_last"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "7"
 }
 ["_thumbnail_id"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "512430"
 }
 ["onesignal_meta_box_present"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "1"
 }
 ["onesignal_send_notification"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_modify_title_and_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["onesignal_notification_custom_heading"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["onesignal_notification_custom_content"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["hefo_before"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["hefo_after"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-exclude"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(3) "off"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-genre"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "a:0:{}"
 }
 ["_yoast_wpseo_content_score"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "30"
 }
 ["_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_author_name_apopsis"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_602e5ea1ff50d"
 }
 ["protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020eb6461762"
 }
 ["add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_6020f9ae65c37"
 }
 ["add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_in_roi"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60210261bb8b7"
 }
 ["add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60211cd0e950e"
 }
 ["add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_add_post_diada_next"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_60212afa891da"
 }
 ["followipaidia"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(681) "

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

" } ["_followipaidia"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_600159e389967" } ["timeless"]=> array(1) { [0]=> string(1) "0" } ["_timeless"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_6049d47b0fb99" } ["_yoast_wpseo_primary_category"]=> array(1) { [0]=> string(2) "60" } }

H ΕΛΜΕ Ζακύνθου σε ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς  σε συγκέντρωση στις 15/9 :

 

«ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ»

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η διαμόρφωση μιας εκρηκτικής κατάστασης για εμάς, τις οικογένειές μας αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων είναι αναμφισβήτητη. Οι αυξήσεις σε ενοίκια, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ρεύμα, βενζίνη, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης πρακτικά «εξαφανίζουν» τον μισθό από τις πρώτες μέρες, έναν μισθό που έχει μείνει καθηλωμένος όλα αυτά τα χρόνια. Οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές συνάδελφοι κυριολεκτικά αδυνατούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, καθώς ο μισθός ενός νεοδιόριστου μπορεί να φτάνει ακόμα και κάτω από 750 ευρώ!

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι μεγάλος αριθμός εργατικών-λαϊκών οικογενειών δεν μπορεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς ή προστρέχουν σε συνεχείς διακανονισμούς.

Οι ελλείψεις στις υποδομές των σχολείων, το γεγονός ότι ο αριθμός των αναπληρωτών, που στην πραγματικότητα αναπληρώνουν τον εαυτό τους, είναι μεγάλος και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας σε συνθήκες πανδημίας, διαμορφώνουν μια εκρηκτική κατάσταση και για τη λειτουργία των σχολείων.

Τα κρούσματα της πανδημίας συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων για να μην χαλάσει το «θαύμα» του τουρισμού και να μην πειραχτούν τα κέρδη εφοπλιστών, ξενοδόχων και επιχειρηματικών ομίλων. Το Νοσοκομείο στενάζει από ελλείψεις προσωπικού και υλικού σε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι από πλευράς ατυχημάτων και περιστατικών ενώ παρά την αντίστροφη εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο τοπικός βουλευτής της κυβέρνησης της Ν.Δ. το νοσοκομείο έμεινε στο φουλ της σεζόν από ορθοπεδικούς.

Και όλα αυτά την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται γύρω από την περιοχή μας, που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό μας.

Οι εξαγγελίες κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, όλα αυτά που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά και πρόκληση!

Δεν μας αξίζει η ζωή με το «δελτίο», η ζωή με τα διάφορα «pass» που τελικά πουθενά δεν πας.

Η ελπίδα βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Ήρθε η ώρα λοιπόν!

Οι εκπαιδευτικοί συμπορευόμενοι με τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού έχουμε και την πείρα, και το θάρρος, και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κατάσταση. Ο χειμώνας που έρχεται μπορεί να είναι χειμώνας γεμάτος αγώνες και μάχες, που θα δίνει ελπίδα και κουράγιο σε όλο το λαό μας, που θα εμπνέει νέες δυνάμεις.

Ήδη, σε πολλούς χώρους δουλειάς έχουν ανάψει εστίες αντίστασης που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη για τη συνέχεια.

ΛΑΡΚΟ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, E-FOOD, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, DOMUS AULUS ZANTE και αλλού, ξέσπασαν απεργίες, κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Οι λιμενεργάτες στην COSCO, οι ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ μέσα από μεγάλους αγώνες και απεργίες πέτυχαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις διεκδικήσεις τους.

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός αγώνας, με μπροστάρηδες τα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει.

Ένας αγώνας που θα προετοιμάζει την κλιμάκωση της πάλης μας, που θα προετοιμάζει τους επόμενους πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, που θα δημιουργεί εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς και κλάδους, σε γειτονιές.

Γιατί δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο γεγονός την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, να παρακολουθούμε τις αντεργατικές ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλην, να αντιμετωπίζουμε ως φυσιολογική εξέλιξη τη νομοθέτηση ΕΓΣΣΕ με πρωθυπουργικά διαγγέλματα, να βλέπουμε τα εργατικά δικαιώματα να συρρικνώνονται.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Περνάμε στην αντεπίθεση!

Η ΕΛΜΕΖ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου απευθύνει και αυτή με τη σειρά της κάλεσμα αγώνα και μάχης στους συναδέλφους και σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μάχες για δεδουλευμένα, για συλλογικές συμβάσεις, για ανάκληση απολύσεων αλλά και για οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε κάθε συνάδελφο, εργαζόμενο, σε κάθε συνδικαλιστή που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, την κρίση, το φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά το λογαριασμό των επιλογών των κυβερνήσεων και των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του.

Προχωράμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Δε δίνουμε άλλο χρόνο στη Κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δε περιμένουμε κανένα σωτήρα, κανένα Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση, τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας το λογαριασμό για να τον πληρώσουμε ξανά εμείς.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Γιατί είναι ρεαλιστικό σήμερα να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, γιατί είναι ανάγκη οι μαθητές μας να έχουν τον εκπαιδευτικό από την πρώτη μέρα στο σχολείο. Είναι ανάγκη συνολικά να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά. Να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗ ΒΟΛΙΜΑ 20:00 μ.μ