Εξελίξεις αναφορικά με τις καταγγελίες για καθηγητή του – Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται ότι παρενοχλούσε φοιτήτριες εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

Σύμφωνα με το Έθνος, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε την διενέργεια έρευνας, προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έχει ζητηθεί να εξεταστεί εάν ο καθηγητής έχει τελέσει τα αδικήματα της παράνομης βίας και εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διδάσκων στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, τέθηκε την Πέμπτη σε αναστολή καθηκόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΠΑ, μετά τις καταγγελίες, προχώρησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Μέχρι τότε η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του διδάσκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι την απομάκρυνσή του ζητούσε και ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, με απόφασή του, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες.

Μάλιστα όπως ανέφερε η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε, σύμφωνα με τις καταγγελίες και με όσα γνωρίζουν από την ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο». Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι καταγγελίες, απ’ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές».