Με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών με βιωματικό τρόπο σε ζητήματα και οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ειδική δράση, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών, στο 2ο Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου, με τη συνεργασία και της διεύθυνσης του σχολείου.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, στον προαύλιο χώρο του , παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και του δημάρχου Διονύσου, Γ. Καλαφατέλη, συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής κατασκεύασε διάβαση πεζών και τοποθετήθηκε φωτεινός σηματοδότης, όπου τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν, με διαδραστικό τρόπο, πάνω στον ορθό τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιείται η διάβαση από τους πεζούς, προκειμένου να είναι ασφαλείς αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Παράλληλα, ο διευθυντής Έργων Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Π. Καρυώτης, ενημέρωσε τα παιδιά για το πώς κατασκευάζεται μία διάβαση πεζών, τον τρόπο λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, τη συντήρηση του οδοφωτισμού, αλλά και το πώς λειτουργεί η ομάδα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής