ΒΟΥΛΗ

Με αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2009 η αναπλήρωση των 15.000 απολύσεων

Ακόμα έναν χρόνο υπομονή πρέπει να κάνουν περίπου 10.000 επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ το 2009 και 2010 προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ειδικότερα, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, εξήγησε ότι οι συγκεκριμένοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις που θα προκύψουν από τις 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι απολύσεις θα προκύψουν από επίορκους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα, από κατάργηση φορέων, από εθελούσιες εξόδους και από την αξιολόγηση ενώ όπως έχει υποστηρίξει ο κ. Μανιτάκης «για κάθε μια αποχώρηση θα υπάρξει και αντίστοιχη πρόσληψη».
Αλλωστε και σε παλαιότερη τοποθέτησή του στην Βουλή ο κ. Μανιτάκης είχε επισημάνει ότι «εκείνα τα κενά που θα προκύψουν από τις αποχωρήσεις και μπορούν να καλυφθούν από τους επιτυχόντες θα καλύπτονται. Για τις θέσεις που δεν υπάρχουν επιτυχόντες θα προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός»
dictyo.gr