: Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπράτης αναφέρει πόσους διορισμούς περιμένουμε φέτος αλλά και πότε θα ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μόνιμοι στην εκπαίδευση

Μέσα στις επόμενες μέρες-το πολύ σε μια βδομάδα-αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των μόνιμων που θα γίνουν φέτος,μέχρι το καλοκαίρι,στην εκπαίδευση.

Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που είχε ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ,μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη,τον περασμένο Νοέμβρη ότι ,ως το καλοκαίρι του 2022 ,θα γίνουν και νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.

Σε εκείνη τη συνάντηση είχε ανακοινωθεί ότι το ψάχνει τρόπο να μειωθούν οι και να γίνουν αντίστοιχα στη θέση τους μόνιμοι .

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται τώρα η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και το υπουργείο παιδείας.Γι αυτό και δεν υπάρχει ακόμα ακριβής αριθμός μόνιμων διορισμών ανακοινώσιμος.

Όσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση των κονδυλίων για αναπληρωτές,τόσο περισσότεροι θα είναι οι μόνιμοι διορισμοί.
Σε κάθε περίπτωση,αυτό που είναι επιβεβαιωμένο- αυτή τη στιγμή- είναι ότι οι διορισμοί θα ξεπεράσουν τις 7.000 συνολικά.

Οι νέοι μόνιμοι διορισμοί που θα γίνουν,όσο κι αν δεν αρκούν για να καλύψουν όλα τα κενά,είναι μια πολύ θετική εξέλιξη μετά τους 4500 μόνιμους διορισμούς που έγιναν το 2020 στην Ειδική Αγωγή και τους 11.700 που έγιναν το 2021 στη Γενική Αγωγή.Μπαίνουμε έτσι σε μια «κανονικότητα»,όπως συνέβαινε πριν το 2010 όπου μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση γινόταν κάθε χρόνο.