: Έρχεται ΝΕΑ ισχυρή παρέμβαση για τα ; Επισήμως αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν ότι ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει έχει ξοδευτεί με το τελευταίο πακέτο.

Πιθανή ύπαρξη νέου πακέτου, θα πρέπει να συζητηθεί μετά την ύπαρξη νέου χώρου, κάτι που χρονικά το τοποθετούν μετά το καλοκαίρι και αφού βέβαια επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού, που βέβαια θα αυξήσει τα έσοδα και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην ανάπτυξη.

Η υπέρβαση κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ, του στόχου για τα φορολογικά έσοδα το 4μηνο, σε συνδυασμό αφενός για την διαφαινόμενη θετική πορεία του τουρισμού, αλλά και την πρόθεση της Κομισιόν να βάλει εκ νέου στο τραπέζι την επέκταση και για το 2023 της ρήτρας διαφυγής, ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για μία νέα ισχυρή παρέμβαση, αυτή την φορά για τα .

Ενδεχόμενο ύφεσης σε χώρες της ΕΕ

O Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν Πάολο Τζεντιλόνι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύφεσης στις χώρες μέλη που είναι περισσότερες εξαρτημένες από το ρωσικό φυσικό αέριο, σε περίπτωση που η Μόσχα κλείσει τις βάνες.

Οι δυσοίωνες αυτές εξελίξεις αναμένεται να οδηγήσουν την Κομισιόν στη συνέχιση και το 2023 της λεγόμενης «ρήτρας διαφυγής» από τους αυστηρούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας-μιας ρήτρας που είχε εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων του covid.

Fuel pass: Θα δοθεί καυσίμων και μετά το Ιούνιο;

Για το εάν δοθεί ( καυσίμων) και μετά το Ιούνιο στους ιδιοκτήτες των ΙΧ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

« Όλα τα μέτρα μας θα έχουν διάρκεια. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα« απάντησε ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε  «μην υποσχόμαστε στο κόσμο πράγματα που δεν γίνονται .Οι τιμές των καυσίμων αυξάνεται».