: Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Κώστας Σωτηρίου» αναφέρει πως «Σε καψόνι μετατρέπει το Υπουργείο Παιδείας την ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας για 11.700 εκπαιδευτικούς και για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Διευθύνσεων».

Και συνεχίζει:

Το ορίζει ότι πρέπει να παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί εντός 5ημερων από την έκδοση του.
Στην καρδιά της Τουριστικής περιόδου, εν μέσω πυρκαγιων καλούνται χιλιάδες εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν μετακινουμενοι από το ένα σημείο της Ελλάδας στο άλλο.

Το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί ότι στην παρούσα φάση θα αδυνατούν να βρουν κατάλυμα, εισιτήρια κι αν βρουν θα είναι όλα πανάκριβα.
Οι διευθύνσεις που ήδη είναι υποστελεχωμενες τώρα υπολειτουργουν λόγω αδειών καλούνται να εξυπηρετήσουν κάτω από υπερβολικά δυσκολες συνθήκες.

Το ΥΠΑΙΘ αναγκάζει τους ελάχιστους υπαλλήλους να δουλεύουν νυχθημερόν και τις διευθύνσεις να ανακαλούν νόμιμες άδειες.
Εν μέσω πανδημίας και δεκάδων πυροπληκτων συναδέλφων και περιοχών θα ζήσουμε τεράστιο συνωστισμό και αδυναμία εξυηρετησης με στοιχειώδεις υγιειονομικους όρους ιδιαίτερα σε διευθύνσεις που παρουσιαζονται εκατοντάδες νεοδιοριστοι.

Απαιτούμε άμεση διόρθωση με δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας και κατάθεση δικαιολογητικών.
Επιτακτική ανάγκη παρεμβασης της ΔΟΕ στο Υπουργείο.
Η τυπική διαζωσης ορκωμοσία μπορεί να μετατοπιστεί στο τέλος του μήνα.

Συνάδελφοι, σημειώνουμε ότι η προϋπηρεσία ξεκινάει να μετράει από την ημέρα έκδοσης του ΦΕΚ ! Απαιτούμε και η μισθοδοσία να ξεκινάει από την ημερομηνία του ΦΕΚ γιατί λόγω κορονοϊού η ημέρα της ορκωμοσίας είναι διαφορετική για τον καθένα και ορίζεται με απόφαση των διευθύνσεων εκπαίδευσης, δεν είναι απόφαση του εκπαιδευτικού ποια ημέρα θα παρουσιαστεί!

Υ. Γ.
Ακόμη και τη χαρά του αμαυρώνουν με την τιμωρητικη λογική τους.
Όχι, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πουθενά.