Δ. Μπράτης – Ελάχιστες πιστώσεις μόνιμων διορισμών απομένουν για την Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/04/2015 - 17:26 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι μέρες περνούν και το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει ομιχλώδες στο θέμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Ο αρχικός αριθμός των 15000 προσλήψεων για όλο το δημόσιο-που ψηφίστηκε με τον προυπολογισμό – φαίνεται να μην ισχύει τελικά,αφού το υπουργείο οικονομικών περικόπτει με τροπολογία του 3000.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα- και με δεδομένες τις ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για επαναπρόσληψη 4000 απολυμένων,παλιών διοριστέων του ΑΣΕΠ, 4500 στην υγεία κλπ – δεν απομένουν παρά ελάχιστες μόνο πιστώσεις για την εκπαίδευση, πολύ πιο κάτω κι από τις 3000 που εξήγγειλε ο υπουργός παιδείας πρόσφατα.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα και να ανακοινώσει με ποιον τρόπο σκέφτεται να καλύψει τα χιλιάδες οργανικά κενά στα σχολεία.

Ταυτόχρονα να εξαγγείλει και το σύστημα διορισμού και να μην κρατά άλλο σε ομηρία χιλιάδες αδιόριστους κι αναπληρωτές συναδέλφους.

Η “δημιουργική ασάφεια” πρέπει να πάρει τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Για τους Περιφερειακούς Διευθυντές

Την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ακολούθησε και η σημερινή κυβέρνηση στο θέμα του ορισμού των περιφερειακών Δντών εκπαίδευσης.

Επέλεξε και τοποθέτησε “δικά της “στελέχη σε όλες τις περιφέρειες, με την αιτιολογία ότι οι θέσεις είναι πολιτικές. Αν αυτό το έλεγε εξαρχής ,κανένα πρόβλημα.

Δεν θα έσπευδαν, όμως,να υποβάλλουν αίτηση 452 συνάδελφοι που πίστεψαν τις δηλώσεις του κ.Μπαλτά “περί αξιοκρατίας” κι ότι “δεν θα είναι μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ” αυτοί που θα επιλεγούν.

Συμπέρασμα:Η αξιοπιστία και της σημερινής κυβέρνησης ,γι αυτό το θέμα,στο ναδίρ….όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν λοιπόν!

facebook.com/d.mpratis

………………………………………………………………………

Δάσκαλοι οι 4 στους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Αναλυτικά οι ειδικότητές τους

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και όπως διαπιστώνει κανείς από τον πίνακα που ακολουθεί οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα των Περιφερειακών κατανέμονται σε 9 ειδικότητες.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι δάσκαλοι ενώ υπάρχει και μια νηπιαγωγός η κα Αναστασοπούλου Ελένη που τοποθετήθηκε στη Θεσσαλία. Συγκριτικά με τις ειδικότητες των προηγούμενων Περιφερειακών Διευθυντών διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά σε ειδικότητες. Το 2013 οι 7 στους 13 ήταν δάσκαλοι.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΔΕ 2015

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕ70 – ΔΑΣΚΑΛΩΝ

4

ΠΕ11 – ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

2

ΠΕ04-(ΦΥΣΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΛΠ)

2

ΠΕ19/ΠΕ20 –ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2

ΠΕ02 – ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

1

ΠΕ60 – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

1

ΠΕ03-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

1

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΔΕ 2013

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕ70 – ΔΑΣΚΑΛΩΝ

7

ΠΕ04

2

ΠΕ02-ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

2

ΠΕ11 – ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

1

ΠΕ03-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

1

Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές είναι οι ακόλουθοι:

1.Κεραμάρη Παναγιώτη του Σταματίου εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
2.Ανανιάδη Παναγιώτη του Ζαχαρία, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ04.05, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
3.Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.
4.Φωτεινού Αγγελική του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ02, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα.
5.Αναστασοπούλου Ελένη του Χρήστου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ60, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα.
6.Γκούση Κωνσταντίνο του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ19, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα.
7.Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.
8.Δημητρίου Χρήστο του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ70 στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία.
9.Λόντο Χαράλαμπο του Χρήστου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα.
10.Πετρόπουλο Παναγιώτη του Νικολάου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ20, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.
11. Καλάργαλη Αριστείδη του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.
12.Καραγιάννη Βασίλειο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04 , στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη.
13.Τερζάκη Γεώργιο του Μιχαήλ, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.

Με την έναρξη ισχύος της παρούσης παύονται οι μέχρι σήμερα υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι διορίστηκαν με την αριθμ Φ.350.2/1/32/Δ1/2-1-2013 “Διορισμός Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης” Υπουργική Απόφαση.

Για τους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ισχύει η διάταξη του άρθρου 26 παρ. 14, του Ν.3879/2010 (ΦΕΚ 78 τ. Α’)

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral