Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, , την περασμένη Παρασκευή.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Σπύρος Δημητρίου, το παιδί δεν μπορεί να συνέλθει από τα όσα αποτρόπαια βίωσε και πάσχει από μετατραυματικό στρες.

«Λαμβάνει βοήθεια από ειδικό, πηγαίνει κανονικά στο σχολείο όπως και οι φερόμενοι ως δράστες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρίου στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά του έξι ανήλικους δράστες τόνισε ότι δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη στον 15χρονο για το ακραίο περιστατικό, για το οποίο όπως είπε η ευθύνη ανήκει στους γονείς των έξι κατηγορούμενων αλλά και στο σχολείο. «Η δική μου εντολή είναι να διερευνήσω ποινικές ευθύνες του εποπτεύοντος περιβάλλοντος όπως και των εποπτών γονέων και κηδεμόνων. Υπεύθυνοι για τις πράξεις των ανηλίκων είναι πάντα οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι επόπτες όταν βρισκόμαστε σε σχολικό περιβάλλον», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου.

Μάλιστα, μιλώντας για το ενδεχόμενο να έχουν σημειωθεί κι άλλα περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο, ο δικηγόρος είπε ότι το σχολείο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με κατηγορίες για συγκάλυψη. «Η δικογραφία επέστρεψε στην υποδιεύθυνση ανηλίκων στη γενική αστυνομική διεύθυνση, προφανώς για να διερευνηθούν κι άλλα περιστατικά. Προκύπτει ότι περιστατικά έχουν ξανασυμβεί και αν ισχύει αυτό και έχουν καταγγελθεί στους υπεύθυνους και δεν προχώρησε κάποια αρμόδια διαδικασία, έχουμε και αποσιώπηση εγκλήματος, έχουν αποκρύψει έναν εγκληματία», σημείωσε.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών και παλαιότερες υποθέσεις bullying στο Αρσάκειο

Μετά το άγριο περιστατικό μπούλινγκ που σημειώθηκε σε βάρος 15χρονου από συμμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού, την περασμένη Παρασκευή, υπό διερεύνηση είναι ανάλογα περιστατικά στο ίδιο σχολείο τόσο το τελευταίο διάστημα όσο και από τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα σε παιδιά που πλέον δεν είναι μαθητές.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα θα διεξαχθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, η Διεύθυνση ήδη ολοκλήρωσε την προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών).Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ