Σε κεντρικά τμήματα της Θεσσαλονίκης έχουν τοποθετηθεί από την Τρίτη 100 , οι οποίοι το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday. 55 άτομα έχουν τοποθετηθεί στο Α.Τ Λευκού Πύργου, 20 στο Α.Τ Τούμπας, 5 στο Α.Τ Χαριλάου, 5 στο Α.Τ Συκεών, 5 στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, 5 στο Α.Τ. Ευόσμου και οι υπόλοιποι 5 εντάχθηκαν στις ομάδες περιπολίας σε κομβικά σημεία του αστικού ιστού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι 100 εκτελούν ήδη εξωτερικά καθήκοντα και ουσιαστικά η καλοκαιρινή περίοδος είναι η προετοιμασία για να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο έως ότου εγκατασταθούν επίσημα στο .

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ειδικοί φρουροί θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε πορείες στο κέντρο, ενώ προς τα μέσα Αυγούστου θα αποφασιστεί η οριστική τοποθέτησή τους στο campus.

Την ίδια ώρα στη Σχολή θετικών επιστημών φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, φώναξαν συνθήματα μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αύριο έχει ανακοινωθεί πορεία με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα στις 7 το απόγευμα με τους φοιτητές να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις πραγματοποιώντας παράλληλα και καταλήψεις σε τέσσερις σχολές του ΑΠΘ, αριθμός ο οποίος ενδεχομένως να αυξηθεί μετά τις σημερινές συνελεύσεις.