IPAIDEIA.GR

Συνάδελφοι,άν και δεν είναι εποχές για χιούμορ ,ένας διάλογος ιλαροτραγικός για να περιορίσει το άγχος σας ,αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας.Κουράγιο.Για να θυμηθώ και τα λόγια του ποιητή: “το δίκιο ,πάντα,νικά στο τέλος”

Νόμος(;) του Κράτους:Η μη ύπαρξη οργανικής θέσης συνεπάγεται αυτόματα τη λήξη της υπαλληλικής σχέσης Δημόσιου φορέα και μόνιμου εργαζόμενου,τίθεται αυτός σε διαθεσιμότητα ενός χρόνου και στη συνέχεια απολύεται.

Απολογούμενος εκπαιδευτικός:Μα έχω 23 χρόνια στην υπηρεσία (25 με την κοπτοραπτική του αναπληρωτή)
Κατηγορούσα Αρχή:Αυτό δεν ενδιαφέρει ,ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό.Η πολύχρονη προσφορά σου στο Δημόσιο δε συνιστά ούτε εύφημο μνεία.Άλλωστε, είσαι επιστρατευμένος ακόμη.

Απολογούμενος εκπαιδευτικός:Όλα αυτά τα χρόνια τα υπηρέτησα σε δυσπρόσιτα,απομακρυσμένα ,περιφερειακά σχολεία.Φέτος ήρθα στο άστυ για πρώτη φορά.

Κατηγορούσα Αρχή:Είσαι και βλάκας ,κατηγορούμενε !!!Εσύ στα ξερονήσια και οι άλλοι με το εφεύρημα “στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ” και τη στοχευμένη χρονικά εμφάνιση λειτουργικών κενών ,στην πόλη.
Απολογούμενος εκπαιδευτικός:Μα έχω 230 μονάδες μετάθεσης(=μόρια).Αυτά δε μετρούν;
Κατηγορούσα Αρχή:Τι λες ,κατηγορούμενε;Βλέπω στη δικογραφία σου ότι είσαι και εργένης.Έχουμε πολύτεκνους,παντρεμένους με παιδιά ,τα μοριά σου θα μας απασχολήσουν τώρα;
Απολογούμενος εκπαιδευτικός:Και πως θα ζήσω στο εξής;Ούτε 1200 ευρώ δεν έπαιρνα το μήνα αλλά κατάφερνα να επιβιώσω .Βαδίζω στα 50.Ξέρετε να ζητουν εργαζόμενους τέτοιας ηλικίας;
Κατηγορούσα Αρχή:Κατ’ αρχήν η ηλικία σου δε μας ενδιαφέρει.Όσο για το μισθό σου ,με τέτοια ανεργία ,τολμάς να τον αναφέρεις,αναιδέστατε;Κάνεις μνεία αυτού του δυσθεόρατου ποσού ,ενώπιον του Δικαστηρίου;
Προς την ετυμηγορία.
Εισαγγελέας(τριτοκομματική κυβέρνηση,ΜΜΕ διαπλεκόμενα ,τραπεζίτες,εργολάβοι και λοιποί):Η ακροαματική διαδικασία κατέδειξε το έωλο των επιχειρημάτων αλλά και τη βαρύτητα των εγκλημάτων του κατηγορούμενου.Προτείνω άμεση απόλυση ,χωρίς ενιαύσια παραμονή σε καθεστώς διαθεσιμότητας,μη αναγνωρίζοντας κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο που επέδειξε προκλητική συμπεριφορά καθ’ ‘ολη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Ένορκοι (η κοινή γνώνη μιας κοινωνίάς σε αποσύνθεση):Αν και υπάρχει συνεπής άσκηση καθήκοντος ,κρίνεται ο κατηγορούμενος άξιος απόλυσης γιατί προέχει η περιστολή των δαπανών,ο διορισμός νεότερων,πιο καταρισμένων επιστημονικά (και φτηνών) εκπαιδευτικών(=τα άνεργα και με μεταπτυχιακά παιδιά μας που ξημεροβραδιάζουν στην καφετέρια και στο facebook) και λοιπά μπλα μπλα….
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
(ισορροπημένη ,ευαγής απόφαση)
Ο εναγόμενος τίθεται σε διαθεσιμότητα,μισθοδοτούμενος με το 40% του τελευταίου μισθού του για ένα έτος και στη συνέχεια βάσει του ……………….
απαλλάσσεται των καθηκόντων του ,ως Δημοσίου Λειτουργού,με το σκεπτικό της κατάργησης σχέσης θέσης οργανικότητας αυτού και της σχολικής μονάδας στην οποία υπηρετούσε.
Ένας γκροτεσκ διάλογος για τα άθλια που θα συμβούν από τον :
ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ
Καθηγητή 1ου Γυμνασίου Σπάρτης
Μέλους ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης.