«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οφείλει να συγκαλέσει Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων για να συζητήσει ο κλάδος τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ
που δεν έχει την εμπιστοσύνη της βάσης του κλάδου» αναφέρει σε ανακοίνωση η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

Η επιλογή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να ταυτιστεί με τα σχέδια Κεραμέως καλώντας συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία δεν έχει την έγκριση του κλάδου ο οποίος ξεκάθαρα την απέρριψε απέχοντας μαζικά από τις ψευτοεκλογές τους.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν μακριά από τις αγωνίες και τους αγώνες των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα των σχολείων, ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πραξικοπηματική ματαίωση της Γ.Σ. των προέδρων στις 22/11 και τα ψευδή στοιχεία στις ανακοινώσεις τους (ισχυρίζονταν ότι 45 ΕΛΜΕ είναι υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών, αλλά ποτέ δεν τις ανέφεραν ονομαστικά).

Έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ανοχής από τους εκπαιδευτικούς και δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τη βάση του κλάδου. Η πρωτοφανής ταύτισή τους με τα σχέδια της Κεραμέως δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Οι ΕΛΜΕ οφείλουν να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ των προέδρων θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εκφραστούν και ο κλάδος να πάρει θέση (καταθέτοντας προτάσεις μομφής στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, απαιτώντας να παραιτηθούν, απαιτώντας να γίνει συνέδριο της ΟΛΜΕ).
Απαιτούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων στις 26/11 «προκειμένου να συζητηθεί θέμα εμπιστοσύνης προς το ∆.Σ. της ΟΛΜΕ», όπως προβλέπεται από την παρ. δ. του άρθρου 32 του καταστατικού της ΟΛΜΕ. Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις όταν υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα από το 1/10 των ΕΛΜΕ.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να απαιτήσουν από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει έκτακτες ΓΣ και ΓΣ των Προέδρων στις 26/10.