Άνοιγμα σχολείων ΣΚΑΪ: Τέλος στο σενάριο για την εκ περιτροπής διδασκαλία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/08/2020 - 21:38 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 18/08/2020 - 09:04

:  Το ενδεχόμενο των σχολικών μονάδων κυβέρνηση έβγαλε από το τραπέζι,  η κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

 

- ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Δεδομένη είναι η κυβερνητική απόφαση για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολικών μονάδων, οι οποίες θα ανοίξουν οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κυβέρνηση δεν εξετάζει την εκ περιτροπής διδασκαλία, θεωρώντας ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες. Μένει να γίνει η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων προστασίας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Άνοιγμα σχολείων - Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ευρώπη

Άνοιγμα σχολείων - Γώγος: Ποιοί μαθητές είναι πιθανό να φορούν μάσκα - Το επικρατέστερο σενάριο

Άνοιγμα σχολείων - Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου - Η εκπαίδευση πρέπει να επαναλειτουργήσει

Η τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε, κι έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τον τρόπο επιστροφής στην εργασία όσων βρίσκονταν σε διακοπές. Αναμένεται συνεδρίαση της επιτροπής που θα εισηγηθεί συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας.

Στο τραπέζι υπάρχουν επιπλέον μέτρα, αλλά δεν υπάρχει απόφαση. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την Παρασκευή με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων και τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες πού είναι υποχρεωτική.

Μιλώντας στον σταθμό μας για το άνοιγμα των σχολείων η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε ότι «προσώρας ισχύει το 7 Σεπτεμβρίου, το πώς και με ποιους τρόπους θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες… Όλα είναι στο τραπέζι. Θα υπάρξουν εισηγήσεις και θα ακολουθήσουν αποφάσεις».

Βάσεις 2020: Δείτε τους πίνακες με τις τελευταίες εκτιμήσεις  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: