: Εκατοντάδες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφορικά με τα . Υπενθυμίζουμε ότι τα τεστ γίνονται σε εβδομαδιαία βάση από μαθητές,  εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό

 

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν fake news που μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «τη δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test το «αρπάζουν» και το βάζουν σε δομές covid».

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου από άτομα που προτρέπουν τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να υποβληθούν σε self test.

 

Ακόμη, «δίνουν λύσεις» για την περίπτωση που κάποιος διευθυντής σχολείου απαγορεύσει την είσοδο στα παιδιά τους – κάτι το οποίο θεωρούν αντισυνταγματικό-, παραθέτοντας μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων, το άρθρο 120 του συντάγματος, ευελπιστώντας να παρέμβει εισαγγελέας. Στόχος είναι να πείσουν «όλους τους γονείς» να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να «ταράξουν» το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να σταματήσει η «παρανομία», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε δομές «συγκέντρωσης» για κρούσματα κορωνοϊού, παροτρύνοντας τους γονείς «να ξυπνήσουν» και να «μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σε δομές κορωνοϊού».

Με πληροφορίες από grtimes και megatv  και Πρώτο Θέμα

Self test: Είναι ασφαλή για τους μαθητές; Τα «προβλήματα» στην αξιοπιστία τους

Λύκεια: Με δεύτερο self test σήμερα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Κατάληψη σε σχολείο λόγω self test – Τι λένε γονείς και μαθητές