Άνοιγμα σχολείων – ΔΟΕ: Τα σχολεία να ανοίξουν με τον μικρότερο δυνατό αριθμό μαθητών ανά τάξη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/08/2020 - 15:52 | Author: Newsroom Ipaidia

: «Σημασία έχει τα να είναι ανοιχτά με όρους ασφάλειας». Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο πρόεδρος ΔΟΕ, Θανάσης Κικίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, Γιώργος Πατούλης .

Άνοιγμα σχολείων – Γώγος: Ποιοί μαθητές είναι πιθανό να φορούν μάσκα -Το επικρατέστερο σενάριο

– Μέτρα για τον κορονοϊός

Σύμφωνα με τον κ. Κικίνη, σημασία έχει τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όρους ασφάλειας. Υποστήριξε πως είναι απαραίτητο όλο το προσωπικό καθαριότητας, καθώς και υλικό καθαριότητα. Οι χώροι πρέπει να αερίζονται επαρκώς και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μεγαλύτερα διαλείμματα, ενώ πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμες μάσκες για μαθητές και καθηγητές.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020: Τι γίνεται με την παράλληλη στήριξη

Βάσεις 2020: Τα τελευταία δεδομένα

Ακόμα, σημείωσε πως μέσα στις τάξεις πρέπει να υπάρχει ο μικρότερος δυνατός αριθμός μαθητών, καθώς οι αποστάσεις δεν τηρούνται απαραίτητα ιδίως στα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ τόνισε πως το σχολείο πρέπει να λειτουργεί στο χώρο του και η τηλεκπαίδευση είναι μόνο υποστηρικτική.

Ο κ. Πατούλης μίλησε για τη δράση της περιφέρειας Αττικής και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, με βάση την οποία διενεργούνται επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί και εθελοντικοί έλεγχοι στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα νησιά.

«Επειδή γνωρίζουμε ότι πολλοί πολίτες βρέθηκαν σε δημοφιλείς προορισμούς, θέλουμε να δημιουργήσουμε μέτωπο ασφάλειας ενημερώνοντας εκ νέου τον κάθε πολίτη ώστε να αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι το να προσπαθήσει να διατηρήσει μερικά μέτρα ατομικής ευθύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 3000 έλεγχοι και περισσότεροι από 300 μόνο χθες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της ημέρας.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να πραγματοποιηθούν πάνω από 5000 έλεγχοι συνολικά μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Άνοιγμα σχολείων – Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου – Η εκπαίδευση πρέπει να επαναλειτουργήσει  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: