Ανησυχία ως προς την ομαλή εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς. Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των εκπαιδευτικών και όσο πλησιάζουν οι ημέρες έναρξης του σχολικού έτους αυξάνεται. Τεράστιος αριθμός κενών. Τι θα γίνει με προσλήψεις αναπληρωτών, γενικής και ειδικής αγωγής.

Καταλογίζουν ολιγωρία στο υπουργείο καθώς το υπουργείο δεν έχει εκδόσει εγκύκλιο αναπληρωτών γενικής και ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ ειδικής καθυστερεί. Βρισκόμαστε 20 μέρες πριν την έναρξη των σχολείων και το υπουργείο παιδείας δείχνει ολιγωρία ως προς την ομαλή εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς μιας και δεν έχει εκδώσει ακόμα εγκύκλιο για τις για τη γενική αγωγή αλλά και δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα πορευτεί σε σχέση με τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό εκκρεμεί και μια συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την , η οποία δεν έχει αποσαφηνίσει από την πλευρά του υπουργείου πότε κι εάν θα πραγματοποιηθεί, για να έχουμε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τεράστιος αριθμός κενών, από την αδιοριστία εκπαιδευτικών 10 και πλέον ετών, θα υπάρχει την 1 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όλης της χώρας και θα βρεθούμε στην «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, μια «κανονικότητα» όμως που θα μας γυρίσει χρόνια πίσω με κλειστά ολιγοθέσια στην ύπαιθρο και μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε, επειδή το έργο το έχουμε ζήσει στο παρελθόν και δεν επιθυμούμε να το βιώσουμε ξανά και το 2019, καλούμε άμεσα το υπουργείο παιδείας:

Α) Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βγει το συντομότερο η εγκύκλιος για τις με διαβεβαίωση ότι αρχές Σεπτεμβρίου όλοι οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στα σχολεία της χώρας, κάτι που συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία 3 χρόνια.

Β) Να προστεθούν οι προϋπηρεσίες του 2019 στους πίνακες (μέσω του ) που θα αξιοποιηθούν για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Γ) Να έχουν δυνατότητα αίτησης και ένταξης στους φετινούς πίνακες και όσοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν κατά την περσινή χρονιά.

Δ) Να κοινοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας του διορισμού των 4.500 στην ειδική αγωγή με βασική επιδίωξη τον άμεσο διορισμό των συναδέλφων μας χωρίς καθυστερήσεις.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα δώσουμε τη μάχη, εάν χρειαστεί, ώστε με το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται, για να μη χαθεί ούτε 1 ώρα μαθήματος για τους μαθητές μας, και την πραγματοποίηση των εξαγγελθέντων μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή. Στην ίδια κατεύθυνση να δραστηριοποιηθεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε επίπεδο, διότι οι αλλαγές που πραγματοποιούνται καθημερινά από την κυβέρνηση είναι ραγδαίες, δείχνουν να κινούνται σε άλλη γραμμή από τις επιδιώξεις και τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος και των συναδέλφων και δε δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία.
Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις για