: Για τεράστια κενά στη δευτεροβάθμια λόγω των , κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση:

Θα υπερβούν τις 27.000 (φέτος αναμένονται περισσότερες από 3.000 ) οι συνολικές αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις στη Β/θμια Εκπ/ση την περίοδο 2010-2021!

Πρόκειται για την αδυσώπητη εν προκειμένω αλήθεια των αριθμών που αποτυπώνουν τη δραματική «αποψίλωση» σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας! Στο συνημμένο γράφημα αποτυπώνεται η «αιμορραγία» στη δημόσια εκπαίδευση, και ειδικά στη Β/θμια, όσον αφορά τις ελλείψεις σε (αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις)την περίοδο 2010-2021, που στιγματίστηκε από την προηγούμενη οικονομική κρίση! Μιλάμε για την «μαύρη τρύπα» της εκπαίδευσης!

Τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια, στα οποία -δεδομένης και της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει εκείνη της πανδημίας- θα εμπιστευτούν οι οικογένειες τα παιδιά τους για μια αξιόπιστη παροχή εκπαίδευσης, έχουν αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ την ανάγκη στελέχωσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς! Η μαθησιακή/παιδαγωγική διαδικασία δεν αποτελεί μια τεχνοκρατική διεκπεραίωση, αλλά πάνω απ’όλα προϋποθέτει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς που οικοδομείται μέσω της σταθερότητας.

Αν και ο αριθμός των πρώτων μαζικών διορισμών στη Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση υπολείπεται σημαντικά των πραγματικών αναγκών, αναμένεται να είναι το πρώτο και θετικότατο βήμα για την εξομάλυνση της λειτουργίας της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την επαγγελματική σταθερότητα χιλιάδων , που έχουν οργώσει την επικράτεια, υποστηρίζοντας με θυσίες την αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία ενός Δημόσιου Αγαθού.

Η Π.Ε.Α.Δ. όπως έκανε πάντα από τη στιγμή της ίδρυσής της θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τεκμηριωμένο λόγο για τη δικαίωση όχι μόνο όσων υπηρετούμε χρόνια τώρα στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της χώρας, αλλά για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης στο σύνολό του, αφού αυτό αποτελεί αναπαλλοτρίωτο συνταγματικό δικαίωμα του Λαού μας!