Ο ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο του Λονδίνου Middlesex University, προσφέρει πέντε μοναδικά καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που οδηγούν στους διεθνώς αναγνωρισμένους τίτλους:

Tο μοναδικό διακλαδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Design στην Ελλάδα που προσφέρει την ευκαιρία σε designers και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, να αναπτυχθούν μέσα από την προσωπική εις βάθος έρευνα του χώρου τους και από την αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές τους, σε ένα διακλαδικό περιβάλλον. Η εξειδίκευση που προκύπτει από την εκπόνηση της Διπλωματικής εργασίας και τα ερευνητικά στάδια που προηγούνται, μπορεί να είναι στα παρακάτω γνωστικά πεδία Graphic Design, Architectural Design, Product Design, Photography, Animation, Interactive Media, Mixed Media, Comics, Fashion Design

Ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που εξετάζει τις ψηφιακές τεχνολογίες, τα νέα μέσα, τα θέματα διαχείρισης του ψηφιακού σχεδιασμού και τον ρόλο του διαδραστικού σχεδιασμού στην εταιρική πρακτική. Καλύπτει πεδία : Digital aesthetics, Digital culture, Visual & Augmented reality, Design Ethics και Digital Synesthesia, User Experience (Ux) Design, User Interface (Ui), Web design, Mobile application design

Το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στη Φωτογραφία και στην Οπτική Γλώσσα.Απευθύνεται σε πτυχιούχους Φωτογραφίας, Καλών Τεχνών, Visual Design και Κινηματογράφου αλλά και σε επαγγελματίες συναφών γνωστικών πεδίων όπως: Art Direction, Film Direction, Video Production, Φωτογραφία Μόδας, Documentary Photography, Διαφημιστική Φωτογραφία κ.ά

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με εξειδίκευση στον τομέα της Μόδας, σχεδιασμένο με τρόπο που να μελετά την κατανόηση της ταυτότητας μιας μάρκας (Brand) και τη χάραξη Στρατηγικών Επικοινωνίας ενός Fashion Brand σε συνδυασμό με εξειδικευμένες γνώσεις Styling. Εξετάζει ποικίλους τομείς που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της Μόδας: Αισθητική & Σημειολογία στη Μόδα, το Styling, Brand Strategy & Communication (Fashion Marketing, Digital Media, Fashion PR), Visual Merchandising, Προβολή – παρουσίαση (Περιοδικά, Εκδόσεις, Social Media, Fashion blogging), Φωτογραφία Μόδας – Visual Communication.

Master of Arts in Art & Education

Μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ειδικεύεται στην διδακτική των εικαστικών τεχνών προσφέροντας μία σύγχρονη και πολυδιάστατη προσέγγιση στην μελέτη της διδακτικής της τέχνης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον της Ελλάδας. Το πρόγραμμα αυτό εξετάζει, το παιδικό σχέδιο ως εκπαιδευτικό εργαλείο, σύγχρονα ζητήματα όπως η κυριαρχία του οπτικού πολιτισμού και η πολύ, εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας μέσω της χρήσης ΤΠΕ, οπτικοακουστικών και ψηφιακών μέσων, την σύνδεση θεωρίας και πράξης κυρίαρχων καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών πρακτικών, δεξιότητες στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Διάρκεια σπουδών

Όλα τα μεταπτυχιακά  προγράμματα μπορούν να ολοκληρωθούν με δύο εναλλακτικούς τρόπους φοίτησης:

Full Time | Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μήνες

Part Time | Πρόγραμμα μερικής φοίτησης ή με ευέλικτη παρακολούθηση 1 φορά τον μήνα, με διάρκεια 21 μήνες

 Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας

Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013 και 4205/2013 και 4635/2019 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, για τον μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών Master. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους Κολεγίων συνεργαζόμενων με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, όπως ο ΑΚΤΟ. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού πανεπιστημιακού τίτλου, σύμφωνα με το (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013) έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται.

Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία και το πρωτόκολλο των αιτήσεών τους).

Δίδακτρα

Στο πλαίσιο του εορτασμού των πενήντα χρόνων από την ίδρυση του, ο ΑΚΤΟ προσφέρει φέτος, ειδικά για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που αποτελούν ακαδημαϊκά και την ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα του στο Art & Design, προνομιακές εκπτώσεις.

Πραγματοποιείστε σήμερα την εγγραφή σας και επωφεληθείτε από την !

Πληροφορίες: | [email protected]

210 52 30 130 (Αθήνα) | 2310 221 231 (Θεσσαλονίκη)