: Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας  υπερασπιστήκαμε το δημόσιο σχολείο ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις, αναφέρει η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας  υπερασπιστήκαμε το δημόσιο σχολείο ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. Με τον αγώνα αυτό φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο και την ανάγκη να δοθούν λύσεις. Απαντάμε  στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας με συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Υλοποιούμε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (13/10/2021) της ΕΛΜΕ :

1.       Δε συμμετέχουμε σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που μπορεί να καλέσουν Διευθυντές. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.

2.       Καλούμε τους Διευθυντές , να μην προχωρήσουν  σε καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση και τη  συγκρότηση ομάδων στα σχολεία τους, να σεβαστούν την τεράστια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία και τα συλλαλητήρια και τη θέληση του κλάδου. Να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των σωματείων και της ΕΛΜΕ.

3.       Οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων για τις ομάδες δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την  10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση (άρθρα 4, 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4), γίνονται μόνο από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου και άρα δεν μπορούν να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Ούτε νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να συγκαλέσουν συλλόγους για να εντάξουν τους συναδέλφους στις ομάδες δράσης.

4.       Αν παρόλα αυτά διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση συνεδριάσεων, κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες  13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με  14:00 και τρίωρες 11:00 έως 2:00 και αντίστοιχες μονόωρες, δίωρες και τρίωρες στάσεις κατά τις ώρες λειτουργίας των εσπερινών σχολείων και των Ε.Κ. από  την  Δευτέρα (18/10), έως Παρασκευή (22/10) για την κάλυψη των συναδέλφων. Να δηλώσουν στάση εργασίας όσο διαρκεί η συνεδρίαση. Συνάδελφοι που καλούνται σε συνεδριάσεις εκτός ωραρίου εργασίας δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν σε αυτές.

5.       Με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (13/10/2021) προχωράμε σε επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και καταθέτουμε εξώδικο στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Παιδείας. Στην κατεύθυνση αυτή απευθυνόμαστε και σε άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

6.       Υλοποιούμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συμμετοχή στον συντονισμό των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν την απεργία αποχή στις Γενικές Συνελεύσεις να συμμετέχουν στη σύσκεψη που οργανώνεται διαδικτυακά την Τρίτη 19/10 στις 5.00 μ.μ.

7.       Καλούμε τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 20/10 στις 6.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης για να αποφασίσουμε με βάση τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις μας τη συνέχιση του αγώνα.

8.       Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει Γενικές συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση προέδρων.