Τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της αγωγής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος για 50.000 ευρώ ενάντια στη δασκάλα που κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά στο εν λόγω σχολείο είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα το δικαίωμα που έχει κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας να μορφωθεί και να πάει σχολείο.

ΑΔΕΔΥ Σάμου

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ούτε η συγκεκριμένη συναδέλφισσα είναι μόνη, ούτε όποιος άλλος συνάδελφος βρεθεί σε παρόμοια θέση. Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους του νησιού.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω απ’ τα δικαστήρια Σάμου τη Δευτέρα 21/10/2019 στις 11.30, ώστε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και την απαίτηση να δικαιωθεί η συναδέλφισσά μας. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των συναδέλφων προκηρύχθηκε στάση εργασίας 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου απ’ την ΑΔΕΔΥ για όλο το δημόσιο στο νησί της Σάμου.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό. Τα σχολεία πρέπει να θωρακιστούν από αντιλήψεις και πράξεις που παραβιάζουν τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Πρέπει, επίσης, όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι μαθητές των σχολείων μας να απομονώσουν αυτούς που θέλουν να σέρνουν σε δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά, όποιον δηλαδή έχει διαφορετική άποψη απ’ τη δική τους.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που επιτελούν το λειτούργημα του δασκάλου, καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους είτε με νομικούς είτε με άλλους τρόπους.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες δεν μας τρομάζουν.

Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.
Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς του νησιού, καθώς και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τη συναδέλφισσα.
Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν θα βρεθεί στη θέση της! Όλοι στη συγκέντρωση έξω απ’ τα δικαστήρια Σάμου τη Δευτέρα 21/10/2019 στις 11.30 π.μ..