ΑΔΕΔΥ: Απομείωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όσα έγιναν στο ΑΠΘ

ΑΔΕΔΥ: Απομείωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όσα έγιναν στο ΑΠΘ

Εικόνες ακραίας αστυνομικής βίας, που προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, διαδραματίστηκαν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (), αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κλήσης του Πρύτανη του ΑΠΘ, αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλλαν στο Πανεπιστήμιο και διέλυσαν, ξυλοκοπώντας  και κάνοντας χρήση δακρυγόνων, τη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές οι οποίοι ζητούσαν να ξανανοίξουν τα πανεπιστήμια για ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για να καταργηθεί ο νόμος για την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια. Προσήγαγαν, δε, αρκετούς από τους συγκεντρωμένους.

Αυτά που έγιναν χθες στο ΑΠΘ δεν είναι παρά μια πτυχή της απομείωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και Συνταγματικών ελευθεριών, που με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρεί  εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών, ενώ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η χώρα, με την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο  σε επαγρύπνηση.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !