Χωρίς σχόλια… Χωρίς εισαγωγές… Χωρίς περιττολογίες, να αναφέρουμε ότι συνταράσσει τις καρδιές το μήνυμα του… π. Κων/νου Κοσμίδη, του έγγαμου κληρικού και θεολόγου, ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικά στην Αφρική και δίνει φαγητό σε παιδάκια στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

Και μας δίνει ένα γερό μάθημα, σε όλους μας, που εφησυχάζουμε, παρατηρώντας παθητικά το τι συμβαίνει γύρω μας, λες και δεν ζούμε την πραγματικότητά μας. Λέι ο π. Κων/νος Κοσμίδης:
“Πλησιάζουν οι ημέρες για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η εκκλησία μας με τους κληρικούς της προσεύχεται καθημερινά στην Παναγία μας, για να βοηθήσει τον κόσμο. Οι παρακλητικοί κανόνες φέτος έχουν και ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό τόνο, λόγω της μεγάλης δυστυχίας, που υπάρχει γύρω μας και την επείγουσα ανάγκη να βάλει η Παναγία μας το χέρι της.
Η σημερινή εποχή, μόνο ανθρώπινη και ειρηνική δεν μπορεί να θεωρείται. Πόλεμοι, σφαγές αμάχων, ατυχήματα, οικονομική εξαθλίωση, φανατισμός, ασθένειες. Από τη μια υπερηφανευόμαστε για τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ από την άλλη γινόμαστε πιο πρωτόγονοι και πιο άγριοι από τους προγόνους μας.
Για το κατάντημα του σημερινού κόσμου έχουμε τεράστια ευθύνη όλοι μας. Ο Θεός μας άφησε φύλακες και διαχειριστές του κόσμου, αλλά εμείς κοιτάμε πώς να τον καταστρέψουμε. Αντί να κοιτάζουμε πώς να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας, να φέρουμε ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία, να αφήσουμε έναν όμορφο κόσμο στα παιδιά μας, έχουμε βάλει στόχο πως θα βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Κατά τα άλλα οι αποικίες στον Άρη και τα δισεκατομμύρια στους εξοπλισμούς σε τι άραγε αποσκοπούν; Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να προσφέρεις λίγη αγάπη και στοργή στο διπλανό σου και μάλιστα στα μικρά παιδιά, όπως στα παιδιά του τρίτου κόσμου, που δεν έχουν στήριγμα, αγάπη και προστασία από κανέναν, παρά μόνο από το Θεό; Καλή Παναγία σ’ όλους.
Πατήρ Κωνσταντίνος Κοσμίδης, Ντέρμπαν Νοτίου Αφρικής”.