Ένα μειονέκτημα των σύγχρονων smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι η μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, συνεπώς και η απαίτηση για πιο συχνές φορτίσεις της μπαταρίας, οι…
οποίες διαρκούν σε μια πλήρη φόρτιση τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Εδώ έρχεται η εταιρία StoreDot (start up από το Ισραήλ), με ένα νέο πειραματικό προϊόν, να δώσει λύση ως προς το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας, αφού στο συνέδριο Think Next της Microsoft, παρουσίασε μία νέα μπαταρία που φορτίζει σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Η διαφορετικότητα της StoreDot, είναι ότι δεν εστιάζει το πρόβλημα, όπως έχουν κάνει πολλές εταιρείες, στην χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά στη γρήγορη φόρτισή της.

Η μπαταρία χρησιμοποιεί μια νέα χημεία με τεχνολογία “nanodots”, που προέρχονται από βιοοργανικό υλικό. Τα nanodots, χρησιμοποιούνται τόσο στα ηλεκτρόδια στα οποία αποθηκεύεται το ρεύμα , όσο και στον ηλεκτρολύτη, και σύμφωνα με την εταιρεία, οι ιδιότητές τους επιτρέπουν την γρήγορη αποθήκευση του ρεύματος, ενώ η κατανάλωση του παραμένει στα κανονικά επίπεδα.

Ωστόσο, στο όλο επίτευγμα , όπως είναι φυσικό, υπάρχουν και πολλά εμπόδια, τα οποία η StoreDot, λέει ότι μπορούν να ξεπεραστούν.
Όπως θα δείτε και στο demo που ακολουθεί, το μέγεθος της μπαταρίας είναι προς το παρόν μεγάλο, και καταλαμβάνει σχεδόν ίσο όγκο, όσο και αυτός ενός smartphone, του Samsung Galaxy S4 στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, μεγαλύτερος σε όγκο είναι και ο φορτιστής της μπαταρίας . Πρόβλημα υπάρχει και στο κόστος της μπαταρίας, αφού μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των συμβατικών μπαταριών.
Η μαζική παραγωγή του προϊόντος ακόμα δεν είναι σε θέση να πραγματοποιηθεί, και ούτε μέχρι το τέλος του 2016, αλλά η εταιρία, εργάζεται για να ξεπεράσει τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν, (ακόμα και της άντλησης περίπου 6.000.000 δολαρίων), αφού ελπίζει ότι θα φέρει την επανάσταση στις μπαταρίες των smartpnones.
olafree.net