Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Υπενιθμίζουμε ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παιδιών στους χώρους ιδιωτικού αρρένων στο κέντρο της Αθήνας,

Όπως κατήγγειλε πριν μερικές μέρες η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο εν λόγω ίδρυμα αγόρια – τρόφιμοι ηλικίας 7 – 11 ετών υποχρεώνονταν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, ενώ οι εργαζόμενοι του ορφανοτροφείου παρακολουθούσαν. Στις καταγγελίες έχει γίνει ακόμα λόγος για σωματική βία από τις εργαζόμενες προς τα παιδιά της δομής, ενώ, σύμφωνα με την υφυπουργό, υπήρχε και δωμάτιο – αποθήκη, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως τιμωρητήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα πέντε παιδιά – θύματα του ορφανοτροφείου, τα οποία φιλοξενούνται τις ημέρες μετά τις καταγγελίες στο νοσοκομείο Παίδων, ξεκίνησαν να καταθέτουν για την υπόθεση. Όπως ανέφερε η ίδια η Δόμνα Μιχαηλίδου, που τα επισκέφθηκε, είναι εμφανής η παραμέλησή τους. Για το μέλλον των παιδιών θα αποφασίσει η Εισαγγελέας μόλις έχει έτοιμη την έκθεση της ΓΑΔΑ και των γιατρών. Τα ενδεχόμενα είναι, είτε να παιδιά να επιστρέψουν στη δομή, είτε να μεταφερθούν σε άλλες δομές.