Αυστηρό μήνυμα προς το ΑΣΕΠ απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

«Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν για την έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού δεν μπορούν να συνεχιστούν», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, σε ομιλία του σε ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ο διαγωνισμός αυτός «είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης» για την κάλυψη των κενών στον τομέα καθαρότητας των ΟΤΑ «που αποψιλώθηκαν στα χρόνια των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια. Περιμένω τις επόμενες ημέρες να δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Η αυστηρή προειδοποίηση Χαρίτση γίνεται σε μια περίοδο που υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους υποψηφίους της προκήρυξης, οι οποίοι αγωνιούν μετά την ενημέρωση που είχαν από στελέχη του ΑΣΕΠ ότι τα αποτελέσματα θα βγουν τέλη Φεβρουαρίου αντέδρασαν εκφράζοντας την αγωνία τους για το εργασιακό μέλλον τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι έχουν εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών επιτίθενται κατά πάντων για την μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από την Ανεξάρτητη Αρχή και έχουν βάλει και στο στόχαστρο τους το υπουργείο Εσωτερικών, παρότι όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο κ. Χαρίτσης ότι από το υπουργείο έχει γίνει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για ταχύτερη έκδοση των οριστικών πινάκων.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ