Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, έρχεται το επόμενο διάστημα  . Πιο αναλυτικά, θα δοθεί σε λίγες μέρες σε τυχερούς δικαιούχους μέσω κλήρωσης.

Πιο αναλυτικά, από τον Ιανουάριο του 2023, επιπλέον 150.000 δικαιούχοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν χειμερινό voucher διακοπών που θα δοθεί μέσω μιας νέας κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου έναν μήνα.

Το, όμως ο χειμώνας είναι ακόμα μακρύς και μπορείτε -εφόσον κερδίσετε- να αξιοποιήσετε τις επιταγές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ανακοίνωση έκανε πριν μερικές μέρες ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και έδωσε τις περισσότερες λεπτομέρειες.

Πότε είναι η κλήρωση του νέου voucher διακοπών

Έρχεται νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που θα δώσει επιταγές 150 ευρώ για διακοπές, σε 125.000 δικαιούχους που έχουν ήδη κάνει αίτηση στο .

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, τον Ιανουάριο θα γίνει μία ακόμα κλήρωση για επιπλέον κάρτες για την τόνωση του εγχώριου τουρισμού και τη στήριξη των ιδιοκτητών καταλυμάτων στους χειμερινούς προορισμούς.

Οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εκεί θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα SMS στο κινητό που έχουν δηλώσει, με λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση του voucher εντός 3-4 ημερών από την κλήρωση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:

Το μήνυμα στο κινητό θα το λάβετε από την τράπεζα και θα περιέχει οδηγίες
Στο email θα σας έρθει ένας σύνδεσμος με τον οποίο ενεργοποιείται η κάρτα
Μόλις μπείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα δημιουργήσετε ένα password
Στη συνέχεια θα λάβετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό με γραπτό μήνυμα

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα παραμένει ενεργή μέχρι να λήξει το πρόγραμμα, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023, οπότε και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα.