Όπως πρώτο έγραψε το , νέος υπουργός Παιδείας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πρότινος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, , αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα να ΝΕΕΣ πληροφορίες του iPaidia.gr, υφυπουργοί θα είναι η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και η κ. Ζέττα Μακρή.

Στο Υπουργείο Παιδείας θα ενσωματωθεί και το υπουργείο Αθλητισμού όπου, υπουργός θα είναι ο κ. Οικονόμου.

Αυτό είναι το βιογραφικό του Κυριάκου Πιερρακάκη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια, και έχει καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές Λακωνίας.

Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την Κεντροαριστερά. Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους. Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον έφερε κοντά στη ΝΔ και αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές ανέλαβε τη δημιουργία ενός σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023, ήταν υποψήφιος βουλευτής για την εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, όπου και εξελέγη πρώτος, λαμβάνοντας συνολικά 55.099 σταυρούς προτίμησης.

Τέλος αναμένεται το Υπουργείο Παιδείας θα αλλάξει ξανά ονομασία απορροφώντας τον τομέα αθλητισμού.