Βγήκαν οι βαθμολογίες Πανελληνίων 2023  –.  Οι .

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία εβδομάδα θα έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι των Πανελληνίων για να καταθέσουν το .

Πιο αναλυτικά, οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

Οι βάσεις 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν στη συνέχεια γύρω στα τέλη Ιουλίου, το αργότερο μέχρι αρχές Αυγούστου, προκειμένου όσοι περάσουν σε πόλη εκτός του τόπου κατοικίας τους, να προλάβουν να προετοιμαστούν.

Για την υποβολή Μηχανογραφικού 2023 οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες. Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι κλειστή.

Συμπλήρωση Μηχανογραφικού 2023 σε 5 βήματα

Για να κάνουν το μηχανογραφικό καλό θα είναι, πριν, να έχουν προετοιμαστεί:

Βρείτε σε Επιστημονικό Πεδίο θα δηλώσετε τις σχολές
Υπολογίστε πόσα μόρια βγάζετε
Γράψτε σε ένα χαρτί όλες τις σχολές που σας ενδιαφέρουν και βάλτε τις με τη σειρά προτίμησης που θέλετε να τις δηλώσετε, ανεξάρτητα με τις βάσεις
Στη συνέχεια, δίπλα σε κάθε σχολή γράψτε τη βάση που θα έχει ανακοινωθεί για φέτος
Τέλος, αντιγράψτε τους αριθμούς προτίμησης στο Μηχανογραφικό και καλή επιτυχία

Ποιοι κάνουν Μηχανογραφικό

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2023, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Για τους υποψηφίους του 10% έτους 2020 δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2021 ισχύει η ΕΒΕ, όπως διαμορφώθηκε το 2021.