Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση – Δείτε όλα όσα αναφέρει ο δικηγόρος του στο MEGA  – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου.

Ότι ο προφυλακισμένος και βραβευμένος συγγραφέας που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του παιδική πορνογραφία, την είχε «κατεβάσει για να γράψει βιβλίο» υποστηρίζει ο συνήγορός του.

Ότι κατέβασε τα 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκαν στην κατοχή του στο πλαίσιο της συγγραφής βιβλίου υποστηρίζει ο προφυλακισμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου, μέσω του συνηγόρου του.

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του προφυλακισμένου συγγραφέα, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ανέφερε μιλώντας στο MEGA: «Θεωρείται αδιανόητο να υπάρχει τέτοιο υλικό στην κατοχή οποιουδήποτε πολίτη. Για τον κ. Παπαθεοδώρου δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει κάτι για κάποιο παιδί».Μιλώντας εκ μέρους του εντολέα του, ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος ανέφερε ακόμα: «Εξέφρασε την απέχθειά του για το συγκεκριμένο υλικό. Έχει συγγράψει βιβλία για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό. Σε τελευταίο του βιβλίο περιγράφει σκηνικό βιασμού.

Ήθελε να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο για τις συγκεκριμένες σεξουαλικές συμπεριφορές. Το να εκτίθεται ένα παιδί σε ένα τέτοιο βίντεο είναι από μόνο του κακοποίηση.

Εδώ δεν υπήρχε εξωτερίκευση σε κάποιο παιδί. Είναι κατοχή υλικού. Τα θέματα προβλημάτισαν κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Όταν έγραφε βιβλίο για τον ρατσισμό και υποστηρίζει ότι προσέφυγε σε υλικό ρατσιστικών οργανώσεων.

Θεωρούσε ότι το πρωτογενές υλικό θα αποτελέσει πρώτη ύλη για τη συγγραφή ενός βιβλίου. Μια καλλιτεχνική αδεία. Κάτι τέτοιο περιέγραψε. Δεν προκύπτει ότι υπήρχε κάποια πληρωμή. Είναι ένας παράνομος διαδικτυακός χώρος. Γίνεται μια αναζήτηση, αποκτάς πρόσβαση και γίνεται λήψη και καταγραφή. Ο ισχυρισμός του είναι ότι δεν έχει δει καν το υλικό που έχει κατέβει.

“Κατά διαστήματα ανέτρεχα και έβλεπα κάποιο βίντεο και το έκλεινα αμέσως”. Αυτή είναι η θέση του κ. Παπαθεοδώρου και της υπεράσπισής του, είναι ότι από 18 Οκτωβρίου, που έχει γίνει η σύλληψη, τόσο εγώ όσο και ο ίδιος κρατήσαμε το θέμα σε θεσμικά πλαίσια, να κριθεί εκεί που αρμόζει. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;».
Τι βρέθηκε στο σπίτι του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Εκδόσεις Καστανιώτη: Διακόψαμε κάθε σχέση

Οι εκδόσεις Καστανιώτη εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων με τον οποίο συνεργάζονταν στην οποία ενημερώνουν ότι έχουν διακόψει κάθε μορφή συνεργασίας μόλις πληροφορήθηκαν για την σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκδόσεων Καστανιώτη

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ