: Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο MEGA – Δήλωσε πως κάθε χρόνο είναι φανερά στη χώρα μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην κλιματική κρίση.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Γίνονται έργα σε τέσσερις υδρολογικές λεκάνες, οι τρεις από αυτές στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και μία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από μία σεζόν ξεκινούσαν τα έργα, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

– Διπλασιασμός επιδόματος

– Έκπτωση φυσικού αερίου

Όπως είπε ο υπουργός θα υπάρξει οριζόντια fudi15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Νέα αυξημένη κριτήρια για το (ποσό: 100 ευρώ έως 750 ευρώ)

«Η κρατική επένδυση αφορά όλου τους παρόχους», είπε σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος. «Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση».

Ως προς το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.

«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», κατέληξε ο Κώστας Σκρέκας.