: Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κορδής υπενθυμίζει πως σήμερα λήγει η !

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Λογικά την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου θα έχουμε την Α φάση για το από 1 Σεπτέμβρη!
Είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν τα κενά σε όλη την Ελλάδα και πόσα από αυτά θα καλυφθούν στην Α φάση! Οι διαρροές επιτείνουν τη σύγχυση και την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών!

Την ίδια στιγμή τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς την παρουσία δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών καλούνται να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις 25/8!

Με κλειστά , τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, με παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα προκύπτει το εύλογο ερώτημα πώς θα γίνει η καταγραφή κενών και πλεονασμάτων για τις ;

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της Β φασης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των αδειών που χορηγούνται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς!
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την επιβράβευση ρουσφετολογικών διαδικασιών με στόχο την δέσμευση συνειδήσεων!

Παρά τον των 11.700 εκπαιδευτικών εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σοβαρά κενά αν αναλογιστούμε τους 45.000 ενεργούς της προηγούμενης χρονιάς και τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών!

Από το 2010 έχουμε πάνω από 46.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών!
Για το άνοιγμα των σχολείων θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 !
Πάγιο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις να γίνουν σε μια φάση και φυσικά οι συμβάσεις των να είναι πλήρους ωραρίου και ετήσιες!

Ο εξευτελισμός των τριμήνων συμβάσεων τραυματίζει το δημόσιο σχολείο και την παιδαγωγική διαδικασία!
Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών παραμένει στην πρώτη γραμμή!
Ο αγώνας για ποιοτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη την γνώση συνεχίζεται!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ